Δήλωση του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη για τα χθεσινά έκτροπα στο κέντρο της Ρόδου | Αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου 50 άτομα| Καταδίκη και από Έν. Ξενοδόχων

ΚΩΣ:

Αναζητούνται, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οι δράστες που χθες το βράδυ προκάλεσαν φθορές στο κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο περιθώριο της ειρηνικής πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από πολίτες της Ρόδου για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δελτίο της Αστυνομίας, περί τα 50 άγνωστα άτομα, προερχόμενα από πλήθος 1.200 περίπου, τα οποία συγκεντρώθηκαν κατόπιν καλέσματος σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν το νησί της Ρόδου, κατόπιν συμβολικής κατάληψης του Κτηρίου Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, παραβίασαν την είσοδο και αφού μπήκαν στον προθάλαμο, έγραψαν με σπρέι στον τοίχο την φράση «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙΤΕ». Στην συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να προκληθούν περαιτέρω φθορές. Για την υπόθεση αυτή, ενεργείται προανάκριση.
Προηγουμένως μια μερίδα από το πλήθος των διαμαρτυρόμενων πολιτών, συγκεντρώθηκε έξω από το ξενοδοχείο του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Για τα άθλια αυτά επεισόδια, δεν έχει υποβληθεί ακόμα μήνυση και για το λόγο αυτό δεν υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση της αστυνομίας.
Πηγή: https://www.dimokratiki.gr/

Στο πρώτο μήνυμά μου μετά το τέλος του πύρινου εφιάλτη στο νησί μας, μίλησα για «κερδοσκόπους της φωτιάς», οι οποίοι επιδιώκουν συνειδητά να μας διχάσουν,  προκειμένου οι ίδιοι να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Γι’ αυτούς, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Τα πρώτα αποτελέσματα τα είδαμε χθες. Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί για τις εικόνες ντροπής που δυσφήμισαν τη Ρόδο μας, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, τη στιγμή που παλεύει για να ανακάμψει.  Διάρρηξη και βανδαλισμοί σε δημόσια κτήρια. Προπηλακισμοί υπαλλήλων ξενοδοχείου. Και όλα αυτά στο κέντρο της πόλης μας, στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών του νησιού μας.
Μοναδική τους μέριμνα είναι να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να συντηρήσουν την ένταση. Αδιαφορούν πλήρως για τις ολέθριες συνέπειες για την εικόνα της Ρόδου μας. Επιδιώκουν να καπηλευτούν το παράδειγμα προσφοράς κι αλληλεγγύης των εθελοντών του νησιού μας. Επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τον πόνο και την αγωνία κάθε Ροδίτισσας και κάθε Ροδίτη για το αύριο του τόπου μας. Το κάνουν για να αποκτήσουν ρόλο και υπόσταση και θεωρούν πως έτσι  θα με πλήξουν πολιτικά.
Τους απαντώ: Δική μου μοναδική μέριμνα  είναι να επιστρέψουμε το συντομότερο στην κανονικότητα και να κλείσουμε τις πληγές μας. Να ανορθώσουμε τον τουρισμό μας, να αναγεννήσουμε τα δάση μας και να ανασυγκροτήσουμε το νησί μας. Και μοναδικό μου καθήκον μαζί με όλους του πολίτες που νοιάζονται πραγματικά για το νησί μας,  είναι να ορθώσουμε ένα τείχος απέναντι στην τοξικότητα, τη χυδαιότητα και τη μισαλλοδοξία.  Γι’ αυτό καλώ και όλους τους φορείς  και τις πολιτικές δυνάμεις της Ρόδου να συστρατευτούν στην αποδοκιμασία συμπεριφορών και πρακτικών  όχλου και στην απομόνωσή του. Δεν χωρούν εδώ μισόλογα και πρέπει όλοι να πάρουν καθαρή θέση. Υπάρχουν διεκδικητές  της θέσης του Δημάρχου και δεν έχουν βρει μια λέξη για να καταδικάσουν αυτά που έγιναν. Έτσι ονειρεύονται τη Ρόδο; Έτσι θα ανορθώσουν τον τουρισμό; Με χάος, ανομία και χυδαιότητες;
Οι Ροδίτισσες και οι Ροδίτες ξέρουμε πως το όπλο μας είναι οι αρετές μας. ‘Άνθρωποι ήπιοι, φιλότιμοι, εργατικοί, με χαμόγελο και μια μεγάλη αγκαλιά, που τη δείξαμε και στις μέρες της πυρκαγιάς. Αυτή είναι και η βάση πάνω στην οποία χτίσαμε το τουριστικό μας θαύμα. Και πάνω στην ίδια βάση μπορούμε να το ξανακάνουμε, για εμάς αλλά και τις επόμενες γενιές. Οι αρετές μας είναι αυτές που μας κάνουν περήφανους και με αυτές θα κερδίσουμε ενωμένοι το αύριο της Ρόδου μας.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Ρόδου. Η ανακοίνωση: 
Η ΕΞΡ καταδικάζει απερίφραστα τα χθεσινοβραδινά έκτροπα στο κέντρο της Ρόδου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επισκεπτών μας. Μια συγκέντρωση πολιτών εξελίχθηκε σε όχλο, με την διάρρηξη και τους βανδαλισμός στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς και τους προπηλακισμούς εργαζομένων μπροστά από ξενοδοχείο της οικογένειας του Δημάρχου Ρόδου. Είναι σαφές πως την ώρα που προσπαθούμε να ανορθώσουμε τον τουρισμό μας που είναι το θεμέλιο της τοπικής οικονομίας μας, κάποιοι επιλέγουν συνειδητά να υπονομεύσουν αυτή την προσπάθεια. Δημιουργούν εικόνες διχασμού και ντροπής που κάνουν το γύρο του κόσμου και είναι το μόνο που δεν χρειάζεται η Ρόδος μας αυτή τη στιγμή, προκειμένου να επουλώσει τις πληγές της μετά την πρωτοφανή πυρκαγιά που μας έπληξε.

Η τοξικότητα, το μίσος και η χυδαιότητα δεν έχουν θέση στη Ρόδο που αξίζουμε και θέλουμε. Και είναι ευθύνη όλων μας, πρωτίστως ως απλών Ροδιτών πολιτών, να μην επιτρέψουμε την επανάληψη επεισοδίων αναρχίας και χάους στο νησί μας, όπως δυστυχώς συνέβη χθες βράδυ. Γι’ αυτό και καλούμε όλους τους φορείς της Ρόδου σε συστράτευση για να προστατεύσουμε την ομαλότητα και την τάξη στο νησί μας.

Latest..

Με πρωτιά ξεκίνησε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

ΛΕΣΒΟΣ: Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2024Ο «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για συμμετοχή … [Read More...]