Δημήτρης Σαράντης στον RV: Να μιλήσουν για τα μαύρα ταμεία του ΔΗΦΟΔΩ, αυτοί που έρχονται από το υπερπέραν και παρουσιάζονται ως πατερούληδες της Αυτοδιοίκησης (audio)

ΚΩΣ: Τη σφοδρή αντίδραση του Προέδρου του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Δημήτρη Σαράντη προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις των τέως Δημάρχων Κω και Δικαίου Κώστα Καΐσερλη και Βασίλη Χατζηγιακουμή, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Παρασκευή.
Οι δύο τέως Δήμαρχοι εγκάλεσαν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ότι καταστρατηγεί την αυτοτέλεια του πρώτου βαθμού Αυτοδιοίκησης, επειδή χρηματοδοτεί και υλοποιεί έργα των δήμων που εκείνοι αδυνατούν είτε να χρηματοδοτήσουν, είτε να υλοποιήσουν, είτε και τα δύο. Παράλληλα απαξίωσαν το Επιμελητήριο και την ΑΝΔΩ, τις οποίες χαρακτήρισαν ως “κάποιες υπηρεσίες στη Ρόδο”, ισχυριζόμενοι ότι “μας έχουν γραμμένους”.
Ο κ. Σαράντης μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, τόνισε ότι τα Δωδεκάνησα είναι ενωμένα και παρουσιάζουν ένα τεράστιο έργο, ειδικά την τελευταία πενταετία σε βαθμό «κακουργήματος», όπως είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ως δείγμα γραφής της εποχής αυτών που “έρχονται από το υπερπέραν και σήμερα διεκδικούν το ρόλο “πατερούλη” στην Αυτοδιοίκηση”, ανέφερε τα μαύρα ταμεία του ΔΗΦΟΔΩ, ο οποίος  χρησιμοποιήθηκε ως μέσο ψηφοθηρίας, την άρνησή τους, μέσω της τότε ΤΕΔΚ να κάνουν την οποιαδήποτε συζήτηση για την αποκατάσταση των στρεβλώσεων στην είσπραξη και κατανομή του ΔΗΦΟΔΩ και που τελικά οδήγησαν την κατάργησή του με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, μετά από προσφυγή του ΕΒΕΔ.
“Κάθε πέτρα γνωρίζει τι γινόταν την εποχή της αυτοδιοικητικής θητείας των τέως Δημάρχων οι οποίοι σήμερα επιχειρούν να παρουσιασθούν ως «πατερούληδες» της Αυτοδιοίκησης για να κινήσουν τα νήματα, ενόψει των εκλογών τον προσεχή Οκτώβριο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαράντης τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο και οξύμωρο να ενημερώνουν τη νεολαία οι δύο τέως Δήμαρχοι Κω και Δικαίου προκαλώντας με αντιφατικές δηλώσεις για μία κοινωνία εν υπνώσει. Δε μπορείς να χλευάζεις όταν μιλάς για δημοκρατικό προγραμματισμό. Είναι τραγικά τα όσα ειπώθηκαν που μας έχουν πικράνει. Ως Επιμελητήριο Δωδεκανήσου έχουμε άριστη συνεργασία με τη σημερινή πολυσυλλεκτική δημοτική αρχή, όπως επίσης υπάρχει μία άψογη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμων και Επιμελητηρίου».
Αναφορικά με τις δράσεις του Επιμελητηρίου, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι το ΕΒΕΔ διαθέτει παραρτήματα σε Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Κάρπαθο με έδρα τη Ρόδο, όπου υπάρχουν εκλεγμένοι από όλα τα νησιά με παραγόμενο έργο σε όλους τους τομείς.
“Αυτές είναι βαριές κουβέντες που ειπώθηκαν. Είναι κρίμα για τα παιδιά μας αυτά τα οποία γίνονται και θέλουν να εκπαιδεύσουν και τους νέους. Εγώ δε θέλω να κάνω συστάσεις. Εμείς δείξαμε έναν δρόμο που σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει, όμως είναι αποδεκτός από την πλειοψηφία. Θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να είναι πιο συντονισμένο, καθότι στηρίχθηκε σε αυτούς τους ανθρώπους για να κάνει πολιτική. Να προσέξουν να είναι πιο συγκροτημένοι όταν κάνουν δηλώσεις, ειδικά για τη νεολαία. Εδώ στην Κω φυλάμε Θερμοπύλες και πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να κάνουμε προτάσεις. Το να κατηγορούμε και να γυρνάμε χρόνια πίσω, είναι λυπηρό. Εγώ προσωπικά λυπάμαι, ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Σαράντης.
Ν.Π.

Δημήτρης Σαράντης στον RV: Να μιλήσουν για τα μαύρα ταμεία του ΔΗΦΟΔΩ, αυτοί που έρχονται από το υπερπέραν και παρουσιάζονται ως πατερούληδες της Αυτοδιοίκησης (audio)

Latest..

ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» ΤΟΥ ΠΑΑ 2014–2020

ΧΙΟΣ : Στο Βόρειο Αιγαίο των μυρίων προβλημάτων, του έντονου δημογραφικού προβλήματος, των λιγοστών ευκαιριών, της ανεργίας που ολοένα και ανεβαίνει, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η … [Read More...]

Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού 2021- Μόνιμος Πληθυσμός Καλύμνου 17.752 (Άνδρες 8.748-Γυναίκες 9.004)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής μόνιμου πληθυσμού-κατοικιών 2021 και δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 από την … [Read More...]

Ο ΜΕΟΘ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΤΑΛΙΜΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΤΟ

ΧΙΟΣ : Η παράδοση και τα έθιμα είναι μέρος της κουλτούρας και της ιστορίας μας και πρέπει να διατηρούνται και να προωθούνται στις νεότερες γενιές. Στα Θυμιανά, η παράδοση της … [Read More...]

ΕΦΥΓΕ ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ Ο Γ. ΧΩΡΕΜΗΣ

ΧΙΟΣ :  Με τον θάνατο του Γιάννη Χωρέμη, η Χίος χάνει έναν από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματίες της , ο οποίος όχι μόνο άφησε το στίγμα του στον κόσμο των επιχειρήσεων αλλά … [Read More...]