Δήμος Αστυπάλαιας: Πρωθυπουργός και Υπ. Οικονομικών μας υποσχέθηκαν ότι το λάθος με τις αντικειμενικές αξίες του νησιού θα διορθωθεί

ΚΩΣ:

Αστυπάλαια ,    22-03-2024

 
Το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε δημοσιεύματα σε sites, εφημερίδες κλπ. όπου αναφέρονται σε ποιους δήμους της Χώρας πρόκειται να γίνουν μειώσεις αντικειμενικών αξιών.
Σ ’αυτούς τους Δήμους δεν συμπεριλαμβάνεται η Αστυπάλαια αν και ήταν η αιτία της εκκίνησης της όλης διαδικασίας αναθεώρησης τους.
Σε κάποια μάλιστα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η Αστυπάλαια δεν υπέβαλε εμπρόθεσμα τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζητήθηκαν για εξέταση από την αρμόδια επιτροπή ύστερα από εισήγηση του Αυτοτελούς Τμήματος Εκτιμήσεων και Προσδιορισμών Αντικειμενικών Αξιών Ακινήτων.
Ο Δήμος μας δηλώνει κατηγορηματικά ότι έγινε εμπρόθεσμα η προσκόμιση των ζητηθέντων στοιχείων προς το Αυτοτελές Τμήμα στις 21/2/2024 με καταληκτική ημερομηνία 22/2/2024, προς 4 αποδέκτες του τμήματος.
Σε σημερινή (22/3/2024) επικοινωνία που έγινε από το γραφείο του Γεν. Γραμματέα κου Χριστόπουλου προέδρου της επιτροπής με τον Δήμαρχο, μας διαβεβαίωσαν ότι έχουν παραληφθεί κανονικά και εμπρόθεσμα τα απεσταλμένα από τον Δήμο μας πρόσθετα στοιχεία και ότι τα δημοσιεύματα είναι λανθασμένα.
Μας πληροφόρησαν επίσης ότι θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και με επιτόπιες αυτοψίες για τον καθορισμό των νέων αξιών.
Είμαστε σίγουροι ότι το λάθος που έχει γίνει όπως το αναγνώρισε τόσο ο πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομικών κος Σταϊκούρας αναφορικά με τις αντικειμενικές αξίες του νησιού θα διορθωθεί, όπως το υποσχέθηκαν.

Latest..

Το Τοπικό Τμήμα Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού γιορτάζει με περηφάνια τα 75 χρόνια

ΛΕΣΒΟΣ: Το Τοπικό Τμήμα Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού γιορτάζει με περηφάνια τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του, σηματοδοτώντας μία ολόκληρη ιστορία αφιερωμένη στην … [Read More...]