Ο δήμος Δυτ. Σάμου στη Σαουδική Αραβία για συνάντηση του προγράμματος “Best Tourism Villages”

ΣΑΜΟΣ:
Σε ειδική εκδήλωση με θέμα “Τουρισμός – Αλλάζοντας Ζωές”, που διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο του προγράμματος των “Καλύτερων Τουριστικών Χωριών” του κόσμου (“Best Tourism Villages”) εκπροσωπήθηκε το διήμερο 12-13 Μαρτίου ο δήμος Δυτικής Σάμου.
Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), έδωσε τη μοναδική ευκαιρία στα μέλη του να συγκεντρωθούν και να αναγνωριστούν τα εξαιρετικά χωριά με την ισχυρή δέσμευση να καταστεί ο τουρισμός, μοχλός για την ανάπτυξη τους.
Επίσης η διοργάνωση αυτή δίνει έμφαση στο σημαντικό ρόλο του οργανισμού και στη συμβολή του για τη βελτίωση της ευημερίας των κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο.

Στην Πρώτη Ετήσια Συνάντηση του Δικτύου BTV που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Μαρτίου δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη του Δικτύου (BTV και τα χωριά του Προγράμματος Αναβάθμισης από τις εκδόσεις 2021 και 2022) να συναντηθούν, να αξιολογήσουν το πρώτο έτος δραστηριοτήτων του Δικτύου και να θέσουν τις βάσεις τους για το επόμενο έτος.
Τονίζεται ότι ο δήμος Δυτικής Σάμου είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας ο οποίος έχει διακριθεί κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού το 2021 ανάμεσα σε 170 δήμους και 75 χώρες.
Ο δήμος έχει ενταχθεί συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα Αναβάθμισης (Upgrade Programme) του δικτύου όπου ακολουθεί εξατομικευμένη δραστηριότητα συμβουλευτικής καθοδήγησης για τους επόμενους μήνες, ώστε να εναρμονισθεί, με βάση το χρονολόγιο της συμβουλευτικής καθοδήγησης του προγράμματος και τη διαδικασία εφαρμογής, fast track, με δυνατότητα υποβολής αίτησης, για το τελευταίο στάδιο της ένταξής του, στα «Καλύτερα τουριστικά χωριά».
Ανήκει στην ομάδα αξιολόγησης που περιλαμβάνει χωριά όπως, το Biei στην Ιαπωνία, το Bo Suak στην Ταϊλάνδη, Fuwah στην Αίγυπτο, Ouka imeden στο Μαρόκο, Cantavieja στην Ισπανία, Kastelir Labinnci στην Κροατία, Koprivshtitsa στην Βουλγαρία, Holloko στην Ουγγαρία κ.α.
Το δήμο Δυτικής Σάμου εκπροσωπεί η Γενική Γραμματέας του, Ιωάννα Πατρώνη, η οποία και κατέθεσε την σχετική πρόταση αξιολόγησης για την πρωτοβουλία “Best Tourism Villages 2021” στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Η διάκριση του δήμου μας καθώς και η προσπάθεια ανάδειξης του ως έναν από τα καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου γεννά την προοπτική για την διεθνή αναγνώριση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου μας και να αναβάθμιση του νησιού μας στο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη“, αναφέρουν οι υπεύθυνοι του δήμου Δυτικής Σάμου.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

<!– important to use below –>

 
 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube
Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!
Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Latest..

Γ. ΠΙΤΤΑΣ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ – ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

ΧΙΟΣ : Μετά από συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. του τοπικού συλλόγου νεφροπαθών, ούσα και η σύζυγός μου νεφροπαθείς, εκφράζω την αγανάκτησή μου με την κατάσταση που επικρατεί … [Read More...]

Καταγγελία του επιχειρηματία κ. Γ. Καραναστάση κατά της πρώην και της νυν Δημ. Αρχής για παράβαση καθήκοντος…

ΚΩΣ: Συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, ο επιχειρηματίας από την Καρδάμαινα κ. Γιώργος Καραναστάσης, ο οποίος με αφορμή τη μη παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου … [Read More...]

ΕΚΔΗΛΩΣΗ -1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩ

ΚΩΣ: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει θεατρική παράσταση, βασισμένη στο παιδικό μυθιστόρημα "Ο Ιππότης και ο … [Read More...]

Εθελοντική Καθαριότητα στη νέα παραλιακή Καλύμνου από 2ο – 3ο ΔΣ και Σύλλογο Αυτοδυτών Γυναικών (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Ν. Μυλωνάς: Με αφορμή το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι μας έναρξη τουριστικής περιόδου όπως-όπως, (όπως πάντα) !

ΚΩΣ: Το πρωί στο λιμάνι του Μανδρακίου, το αγκυροβόλιο πλοίο μας φάνηκε σαν το καθημερινό πλοίο του εμπορικού δρομολόγιου που μας εφοδιάζει με αδρανή υλικά, που πιστοποιεί την … [Read More...]