Δημοσκόπηση για το TVXS : N.Δ. 31,5% – ΣΥΡΙΖΑ 24,9%

ΛΕΣΒΟΣ:

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά από τις 13 έως τις 17 Μαΐου, με δείγμα 1.306 ψηφοφόρους, άνδρες και γυναίκες, άνω των 17 ετών.Από τα αξοσημείωτα στοιχεία της πολύ δημοσκόπησης: το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η Ελλάδα κινείται προς τη λανθασμένη κατεύθυνση ενώ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 6,6 ποσοστιαίες μονάδες, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% έναντι 24,9% που συγκεντρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε ό,τι αφορά τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες θεωρούν ότι το μεγαλύτερο είναι η ακρίβεια, η υγεία/περίθαλψη και οι συνθήκες εργασίας, ενώ η πανδημία φαίνεται πως δεν τους απασχολεί πλέον καθόλου, καθώς μόλις το 1% απάντησε θετικά στην σχετική ερώτηση.
Σχετικά με την κατεύθυνση της χώρας, σχεδόν οι μισοί πολίτες (56%) θεωρούν πως κινείται προς την λανθασμένη, ενώ 4 στους 10 πιστεύουν πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση (39%).
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η διαφορά των δύο κομμάτων είναι περίπου 7%. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές, ποιό από τα παρακάτω κόμματα μάλλον θα ψηφίζατε;» η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% έναντι 24,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Latest..

Ανοιχτή συγκέντρωση του Ν. Ανδρουλάκη στη Ρόδο – Πλήθος κόσμου στην ομιλία του (φωτογραφίες + βίντεο)

ΚΩΣ: Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει «η πραγματική εναλλακτική που χρειάζεται ο ελληνικός λαός» τόνισε κατά την ομιλία του στη Ρόδο σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος … [Read More...]