ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΙΟΥ: Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΑΛΑΦΗΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου στη Χίο αναμένονται να είναι μια σημαντική μάχη μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του Δημάρχου. Στον αγώνα αυτό θα διεκδικήσει το δήμο Χίου ο νυν Δήμαρχος ,Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος θα αντιμετωπίσει ισχυρούς αντιπάλους, όπως οι Γ. Μαλαφής, Κ. Τριαντάφυλλος και Γ. Καραβασίλης.

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης εξελέγη Δήμαρχος της Χίου το 2019. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Κάρμαντζης αντιμετώπισε σειρά κρίσεων με σημαντικότερη το ζήτημα της υπερδομής που συντάχθηκε με την γραμμή του Ν. Μηταράκη, δηλαδή με τη γραμμή της Ν.Δ., ενώ πρόσφατα αντιμετώπισε τη σοβαρή κρίση με το λιμάνι της Χίου.

Ο Γ. Μαλαφής, που είναι μέλος ήταν πρώην δήμαρχος Αμανής και Ομηρούπολης, έχει δώσει ένα ισχυρό στίγμα, συγκεντρώνοντας κυρίως την εσωκομματική αντιπολίτευσης της ΝΔ σε Μηταράκη και Κάρμαντζη. Με κάποια άρθρα που έχει δημοσιεύσει φαίνεται ότι στόχος του είναι να εστιάσει το προεκλογικό του πρόγραμμα στην ανάπτυξη της οικονομίας του νησιού και στη βελτίωση των υποδομών του.

Ο Κ. Τριαντάφυλλος, που είναι πρώην Βουλευτής Χίου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και πρώην πρόεδρος του τοπικού ΣΕΓΑΣ, σε διάφορές συνεντεύξεις τύπου και ανακοινώσεις του συνδυασμού του φαίνεται ότι θα επικεντρωθεί στη διαφάνεια και στην αξιοκρατία στον Δήμο Χίου, καθώς στο πρόγραμμά του αναμένεται να έχουν ξεχωριστεί θέση η προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού στο νησί.

Τέλος, ο Γ. Καραβασίλης, που είναι επιχειρηματίας, αναμένεται να εστιάσει στην προώθηση της επιχειρηματικότητας στη Χίο και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο νησί. Καθώς επίσης στην αξιοκρατία και στη διαφάνεια στον Δήμο Χίου.

Οι εκλογές στη Χίο αναμένονται να είναι μια σκληρή μάχη, καθώς οι υποψήφιοι έχουν διαφορετικές προτεραιότητες και προσεγγίσεις ειδικά στο μείζον ζήτημα της υπερδομής στο νησί. Καραβασίλης, Τριαντάφυλλος και Μαλαφής έχουν ταχθεί κατά της υπερδομής, σε αντίθεση με τον Στ. Κάρμαντζη.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα των εκλογών στη Χίο θα επηρεάσει το μέλλον του νησιού. Οι υποψήφιοι για τη θέση του Δημάρχου θα πρέπει να παρέχουν στους κατοίκους του νησιού σαφείς και συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της ζωής τους και την ανάπτυξη της πόλης τους.

Latest..