Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΕΙΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΤΟΣ ΘΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

ΧΙΟΣ :
Η Δημοτική Κοινότητα Χαλκειούς για ένα ακόμα έτος θα σηκώνει το βάρος του μεταναστευτικού του νησιού μας μετά από τροπολογία του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου.
Τα προηγούμενα έτη οι κάτοικοι της Κοινότητας μας είχαν υποστεί πολλές κλοπές και καταστροφές από πυρκαγιές οι οποίες προκλήθηκαν από μετανάστες οι οποίοι κινούμενοι μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις είτε δημιουργούσαν εστίες φωτιάς, προκειμένου να ψήνουν φαγητό (εικόνα 01, 02, 03) είτε λεηλατούσαν τις καλλιέργειες των αγροτών του χωριού μας.
Αποτέλεσμα των παραπάνω μεγάλο μέρος των κάτοικων να μην καλλιεργούν στα κτήματα τους να υπάρχει πλήρη εγκατάλειψη και η βλάστηση να έχει αναπτυχθεί επικίνδυνα έν όψη της θερινής αντιπυρικής σεζόν (εικόνες 07, 08, 09, 10, 11, 12).
Υπενθυμίζεται δε ότι την εποχή πριν την εγκατάσταση του ΚΕΔ στο χωριό μας ουδέποτε είχαμε πυρκαγιές ή κλοπές σε καλλιέργειες, αντιθέτως λόγω της μορφολογίας του εδάφους είχαμε πολύ παραγωγικές καλλιέργειες.
Τέλος σας αναφέρουμε, εφόσον προφανώς δε σας έχουν ενημερώσει ότι η πίσω περίφραξη της δομής δεν υφίσταται (εικόνες 04, 05, 06) με αποτέλεσμα οι μετανάστες να συνεχίζουν να κινούνται εντός των κτημάτων και όχι επί των επαρχιακών ή αγροτικών οδών.
Κατόπιν των ανωτέρω ζητάμε απ΄ το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να προβεί σε ενέργειες ώστε:
α.    να κλειστεί περιμετρικά η δομή προκειμένου οι διαμένοντες να κινούνται επί της κεντρικής επαρχιακής οδού. 
β.      εφόσον οι διαμένοντες της δομής είναι η αιτία που έχει μειωθεί δραματικά η αγροτική παραγωγή με αποτέλεσμα η βλάστηση να έχει αναπτυχθεί επικίνδυνα να προβεί σε πίστωση ποσού που θα καλύπτει την αποψίλωση και το όργωμα των αγροτεμαχίων της περιοχής (στην ακτίνα κινήσεων μεταναστών απ την δομή)  ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς.
               Τον Δήμαρχο Χίου και το Δημοτικό Συμβούλιο να προβούν σε όλες τις κατά τον νόμο διαδικασίες – ενέργειες με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χίου ώστε να πιστωθεί το παραπάνω κονδύλιο, απ΄ το αρμόδιο υπουργείο  αφού η αιτία είναι οι διαμένοντες της δομής και όχι οι δημότες του Δήμου Χίου.
Τέλος ζητάμε την προστασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας να προστατέψουν εμπράκτως τους κατοίκους και αγρότες της Κοινότητάς μας. Η αντιπυρική περίοδο ξεκίνησε και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου που φέτος είναι ιδιαίτερα ηχηρός. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος
Δημοτικής  Κοινότητας Χαλκειούς

 

Νικόλαος Κουτσουράδης

Latest..

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΛΙΑΜΕΝΑΚΗ

ΧΙΟΣ : Σοβαρές καταγγελίες για προβλήματα διαφάνειας στον Δήμο Χίου έχουν ανακύψει πρόσφατα, καθώς ο απερχόμενος δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Γιώργος Κλιαμενάκης, με άρθρο … [Read More...]

Σάββατο 1 Ιουνίου στις 19:00,«Η άγνωστη γεωπολιτική της Ελληνικής Επανάστασης», στο “Μαρούλα” .

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]