Το Δημοτικό σχολείο Ζηπαρίου συνδέθηκε με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) (pics-video)

ΚΩΣ: Αυτή η ιδιαίτερη ημέρα, έφτασε για τα παιδιά του Δημοτικού Ζηπαρίου και δεν έμοιαζε σε τίποτα με τις συνηθισμένες σχολικές ημέρες, καθώς τα μαθήματα διεκόπησαν για να δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές να μιλήσουν ζωντανά με αστροναύτες.
Το σχολείο χρησιμοποιησε ασύρματη επικοινωνία VHF για να συνδεθεί με τον ISS την ώρα που οι αστροναύτες περνούσαν από τον αστρονομικό ορίζοντα του νησιού. Μια μοναδική εμπειρία για τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν απευθείας ερωτήσεις σε έναν αστροναύτη τον Andreas.
Η προετοιμασία για αυτό το σημαντικό γεγονός είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας πολλών οργανισμών και φορέων, όπως η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Κω και άλλοι.
Η επίτευξη της σύνδεσης αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα. Τα Παιδιά, οι Εκπαιδευτικοί, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου, ο Δήμος Κω, οι Σχολικές Επιτροπές, το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων και η Μαρίνα της Κω όλοι μαζί συμβάλλουν για την πραγματοποίηση του σημαντικού αυτού γεγονότος!
Το σχολείο εξάλλου διαθέτει Όμιλο Αστρονομίας με 23 μαθητές/τριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων που αποτελούν το Τάγμα της Επιστημονικής Γνώσης. Πραγματοποιούνται ήδη μαθήματα αστρονομίας, με βίντεο, κατασκευές, AR, ρομποτική, προπόνηση αστροναύτη, αστροπαρατήρηση και παράλληλα οργανώνονται συναντήσεις με μέντορες όπως αστροφυσικό, μηχανικό πλοήγησης δορυφόρου της ESA, υποψήφιο αστροναύτη της ESA, δικηγόρο του διαστήματος και άλλους επαγγελματίες που απαντούν στα ερωτήματα των παιδιών.
Επιπρόσθετα, θα γίνουν δράσεις από τα υπόλοιπα 20 τμήματα του σχολείου. Το κάθε τμήμα θα ετοιμάσει κάτι για τη Διαστημική Εβδομάδα που θα διοργανωθεί από το Σχολείο την εβδομάδα της Σύνδεσης!
 Τέλος, η σύνδεση με τον ISS και η επικοινωνία με τον αστροναύτη μεταδόθηκε ζωντανά στο YouTube και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία όχι μόνο στους μαθητές του σχολείου, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Latest..

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΠΥΡΓΙ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ

ΧΙΟΣ : Επαγγελματίας που ενοικίασε δημοτικό ακίνητο στο Πυργί με σκοπό να το λειτουργήσει ως καφενείο  προσέφυγε στο Ειρηνοδικείου Χίου και ζήτησε να απαλλαγεί από την … [Read More...]

H ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΧΙΟΣ : H υποψήφια ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ έρχεται στη Χίο την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο να προωθήσει την υποψηφιότητά της. Η καταγόμενη από τα Καρδάμυλα Ευρωβουλευτής θα … [Read More...]

Μέλια: Άδικα φωνάζω;

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ – Γ. ΚΛΙΑΜΕΝΑΚΗΣ: ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΛΑΦΗ

ΧΙΟΣ : Σοβαρές καταγγελίες για παρανομίες στις αναθέσεις έργων και υπηρεσιών από τη δημοτική αρχή Μαλαφή προέκυψαν πρόσφατα, καθώς ο πρώην δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης και ο … [Read More...]