Δράσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ – Πολυδύναμου Κέντρου Καλύμνου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών 2023 (26 Ιουνίου), το ΚΕΘΕΑ πραγματοποιεί πανελλαδική καμπάνια με σύνθημα «Πάμε μαζί», για να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα συλλογικής δράσης και πολιτικών συμπερίληψης για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 284 εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν χρήση παράνομων ουσιών και από αυτούς 38.624.000 χρειάζονται θεραπεία. Κάθε χρόνο οι θάνατοι που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τα ναρκωτικά αγγίζουν το μισό εκατομμύριο, ενώ εξαιτίας των ναρκωτικών χάνονται 42 εκατομμύρια χρόνια «υγιούς» ζωής. Το πρόβλημα των ναρκωτικών πλήττει δυσανάλογα τους πιο ευάλωτους. Συνδέεται με τη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη, την οικονομία και το περιβάλλον. Επηρεάζεται από τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις, τις πολεμικές συγκρούσεις, την εξέλιξη της τεχνολογίας και την παγκοσμιοποίηση. Αποτελεί ένα επίμονο και σύνθετο παγκόσμιο ζήτημα που αψηφά τις εύκολες λύσεις και τις απλοϊκές προσεγγίσεις.
Στην Ελλάδα σήμερα, 40 ακριβώς χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου προγράμματος απεξάρτησης, του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, χρειάζεται να δείξουμε ότι ως κοινωνία διαθέτουμε την κεκτημένη εμπειρία και ωριμότητα, ώστε να εστιάζουμε:
Στην εξάρτηση και όχι στις ουσίες.
Στις αιτίες και όχι στα συμπτώματα.
Στη θεραπευτική υποστήριξη και όχι στην καταστολή.
Στα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι στις ηθικολογικές κρίσεις.
Στην αποδοχή και στην αλληλεγγύη και όχι στον στιγματισμό και στην περιθωριοποίηση.
Η εξάρτηση από τα ναρκωτικά και προλαμβάνεται και θεραπεύεται. Για αυτό, «Πάμε Μαζί» για δημόσιες, δωρεάν, προσβάσιμες σε όλους και ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας, που σέβονται τις ανάγκες, τη φωνή και τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και των τοπικών κοινωνιών.
«Πάμε Μαζί» για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς!
Η καμπάνια «Πάμε Μαζί» πλαισιώνεται από ανοικτές εκδηλώσεις των προγραμμάτων απεξάρτησης στις τοπικές κοινωνίες, καθώς και σε καταστήματα κράτησης. Η συμμετοχή του κοινού στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις του Πολυδύναμου Κέντρου Καλύμνου είναι οι εξής:
23/06/2023: Ενημερωτική δράση με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού σε καταστήματα, υπηρεσίες και φαρμακεία της Πόθιας Καλύμνου
28/06/2023 και ώρα 19:00: Προβολή ντοκιμαντέρ «Το κοινωνικό δίλλημα» σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Καλυμνίων στο Πνευματικό Κέντρο “Αι Μούσαι” (Κέντρο Πολιστισμού, Ιστορίας & Τέχνης Καλύμνου).
01/07/2023 και ώρα 19:00: Φιλικός αγώνας μπάσκετ εφήβων σε συνεργασία με τις ακαδημίες Ε.Α.Κ.Α (Ένωση Αττάλου και Καλύμνου) και την CBA (Calymnos Basketball Academy) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Δημοτικό Στάδιο Καλύμνου. Με την υποστήριξη του Επαρχείου Καλύμνου και του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Καλυμνίων.

Latest..

Κυρ. Μητσοτάκης: Ιστορικό χρέος να φέρουμε τα δύο κράτη «δίπλα-δίπλα» – Τ. Ερντογάν: Να αναπτύξουμε περαιτέρω το θετικό κλίμα

ΛΕΣΒΟΣ: «Σήμερα πράγματι είναι μία μέρα ξεχωριστή καθώς ύστερα από επτά χρόνια συνέρχεται το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος και Τουρκίας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, … [Read More...]