Δρομολόγιο Ερεσός – Σκάλα Ερεσού και έξτρα δρομολόγια για το Φεστιβάλ ζητάει η &.Πρωτοβουλία Ερεσού&.

ΛΕΣΒΟΣ:

ΠΡΟΣ: ΚΤΕΛ ΛέσβουΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 25 Ιούνη 2024
Σας στέλνουμε την επιστολή αυτή για να αιτηθούμε τα παρακάτω αιτήματα για την κοινότητα Ερεσού και τις ανάγκες της.

  1. Τοπικό Δρομολόγιο Ερεσός – Σκάλα Ερεσού.

Σας ζητάμε να ξανά λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό το Τοπικό Δρομολόγιο Ερεσού – Σκάλας Ερεσού. Πέρυσι μετά από συνεννοήσεις Πρωτοβουλίας Ερεσού – ΚΤΕΛ Λέσβου καταφέραμε και υλοποιήσαμε ένα αίτημα 40 τουλάχιστον ετών της τοπικής κοινωνίας! Ένα τοπικό δρομολόγιο που θα συνδέει τους δύο οικισμούς, εξυπηρετώντας κατοίκους, τουρίστες, ηλικιωμένους, εργαζόμενους, άτομα χωρίς προσωπικό όχημα να κινούνται ελεύθερα.
Πέρυσι λοιπόν έγινε η αρχή! Θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτή την προσπάθεια μέχρι να καθιερωθεί. Φυσικά κάθε αρχή και δύσκολη. Το περσινό τοπικό δρομολόγιο λειτούργησε ένα μόλις μήνα λόγω χαμηλής κίνησης. Ωστόσο φέτος τα πράγματα είναι ακόμη πιο ώριμα και εξηγούμαστε.
Α- Φέτος, έναν χρόνο μετά όλοι γνωρίζουν ότι στην τοπική μας κοινότητα πέρυσι λειτουργούσε τοπικό δρομολόγιο. Είναι όλοι ενήμεροι σε αντίθεση με πέρυσι. Μάλιστα σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης διάφοροι πολίτες ρωτάνε πότε θα ξεκινήσει.
Β- Ως προς το ζήτημα της στάθμευσης που υπάρχει, φέτος και σε λίγες μέρες αναμένεται να δοθεί λύση καθώς μετά από ενέργειες του Τοπικού Συμβουλίου Ερεσού, θα ανοίξει το μεγάλο πάρκινγκ απέναντι από το υπάρχον στου Δουκάκη. Έτσι το πρόβλημα της στάθμευσης φέτος, δεν θα υπάρχει για το δρομολόγιο αυτό.
Γ- Ο σύλλογος μας στις 19 Απρίλη επισκέφτηκε το Τοπικό Συμβούλιο Ερεσού και αιτήθηκε να ληφθούν πρωτοβουλίες από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου ακόμη και με χρηματοδότηση της προσπάθειας μέχρι να γίνει βιώσιμο οικονομικά.
Δ- Φέτος μπορούμε να κάνουμε έναν απολογισμό για την βελτίωση της γραμμής. Προτείνουμε λοιπόν να εξυπηρετεί την γραμμή αυτή ένα mini bus και όχι μεγάλο όχημα. Πιστεύουμε ότι το τοπικό δρομολόγιο με mini bus είναι πολύ πιθανό να είναι οικονομικά βιώσιμο από φέτος, ενώ με αυτό λύνεται και το όποιο θέμα πάρκινγκ και αναστροφής στην Ερεσό.

  1. Έξτρα δρομολόγια για το 3ο Φεστιβάλ Ελεύθερης Παραλίας Ερεσού.

Φέτος, για 3η σερί χρονιά ο σύλλογος μας θα υλοποιήσει το 3ο Φεστιβάλ Ελεύθερης Παραλίας Ερεσού την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιούλη. Έναν θεσμό που μεγαλώνει και φέρνει όλο και περισσότερο κόσμο στην Ερεσό. Απαιτούμαστε περισσότερα δρομολόγια κατά τις μέρες αυτές, ιδιαίτερα γιατί στην συναυλία της Κυριακής θα παίξει για πρώτη φορά στην Λέσβο ένα πολύ γνωστό πανελλαδικά συγκρότημα που θα φέρει μαζί του δεκάδες ανθρώπους την μέρα εκείνη.
Για οτιδήποτε χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Ευχαριστούμε
Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος.

Latest..

Μαγγανίτης Ικαρίας: Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Καβάκι” σχετικά με δημοσίευμα της Ικαριακής Ραδιοφωνίας

ΙΚΑΡΙΑ: Μαγγανίτης Ικαρίας: Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Καβάκι” σχετικά με δημοσίευμα της Ικαριακής Ραδιοφωνίας – Ικαριακή Ραδιοφωνία <!-- … [Read More...]

Προσωρινές διακοπές ηλεκτροδότησης Δευτέρα και Τρίτη 15 και 16 Ιουλίου σε διάφορες περιοχές της Καλύμνου

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρο – Εκδήλωση από το Σύλλογο Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι»

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι» σας προσκαλεί στην εκδήλωση μνήμηςγια τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, που θα … [Read More...]