Δρομολόγηση “Dodekanisos Express” στον Όρμο Μαραθοκάμπου ζητούν οι τουριστικοί επαγγελματίες της περιοχής

ΣΑΜΟΣ:
Σε αίτημα προσέγγισης του ταχύπλοου καταμαράν “Dodekanisos Express” στον Όρμο Μαραθοκάμπου προχώρησε η διοίκηση της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρηματιών Μαραθοκάμπου (Ε.Τ.Ε.Μ).
Όπως ενημερώνουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες της περιοχής, ο δήμος Δυτικής Σάμου, μετά από το αίτημα της Ε.Τ.Ε.Μ, θα συνεισφέρει κι αυτός στην προσπάθεια με δικό του αίτημα.
Ελπίζουμε και επιθυμούμε την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής” καταλήγει η διοίκηση της Ε.Τ.Ε.Μ.
Δείτε παρακάτω το αίτημα της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρηματιών Μαραθοκάμπου προς το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών μέσω της Διεύθυνσης Θαλάσσιων Συγκοινωνιών – Τμήμα Β’ – Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής:
Σας γνωρίζουμε ότι η Κοινότητα Μαραθοκάμπου του Δήμου Δυτικής Σάμου αποτελεί δεύτερη περιοχή του νησιού με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον και τουριστική ανάπτυξη, καθώς υπάρχουν τουριστικές υποδομές και συγκεκριμένα υπάρχουν πέντε χιλιάδες (5 000) κλίνες, καταστήματα εστίασης καταστήματα ενοικίασης μηχανοκίνητων αυτοκινήτων και γενικώς υπάρχει σοβαρή τουριστική υποδομή.
Στον Όρμο Μαραθοκάμπου βρίσκεται ένα κατάλληλο λιμάνι, στο οποίο είναι εφικτό να προσεγγίσει επιβατηγό πλοίο
Το πλοίο Dodekanisos Express έρχεται στο λιμάνι του Πυθαγορείου και αναχωρεί για τα γειτονικά νησιά Φούρνων- Άγιου Κηρύκου- Πάτμου-Λειψών-Λερού- Καλύμνου Επομένως, αν το πλοίο προσεγγίζει το Λιμάνι του Όρμου Μαραθοκάμπου δεν γίνεται κάποια παρέμβαση στο δρομολόγιο και κάποιο επιπλέον ναυτιλιακό κόστος.
Οι επισκέπτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με το εν λόγω πλοίο είναι αναγκασμένοι να διανύσουν περίπου 35 χλμ απόσταση προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο από το Πυθαγόρειο.
Άρα, η διέλευση του Dodekanisos Express από το Λιμάνι του Όρμου Μαραθοκάμπου συμφέρει και τη πλοιοκτήτρια εταιρεία για δύο λόγους: πρώτον, διότι το λιμάνι του Όρμου Μαραθοκάμπου είναι στη ναυτική ζώνη από την οποία περνάει το πλοίο και δεύτερον διότι θα απευθύνεται στους επισκέπτες που δυσκολεύονται να επιβιβαστούν από το Πυθαγόρειο.
Έτσι λοιπόν αιτούμαστε την προσέγγιση του Dodekanίsos Express στο λιμάνι του Όρμου.
Καρλόβασι, 15/03/2023 
Ο Πρόεδρος της Ε.Τ.Ε.Μ.
Γιώργος Μουκαζής

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

<!– important to use below –>

 
 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube
Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!
Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Latest..

ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» ΤΟΥ ΠΑΑ 2014–2020

ΧΙΟΣ : Στο Βόρειο Αιγαίο των μυρίων προβλημάτων, του έντονου δημογραφικού προβλήματος, των λιγοστών ευκαιριών, της ανεργίας που ολοένα και ανεβαίνει, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η … [Read More...]

Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού 2021- Μόνιμος Πληθυσμός Καλύμνου 17.752 (Άνδρες 8.748-Γυναίκες 9.004)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής μόνιμου πληθυσμού-κατοικιών 2021 και δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 από την … [Read More...]

Ο ΜΕΟΘ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΤΑΛΙΜΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΤΟ

ΧΙΟΣ : Η παράδοση και τα έθιμα είναι μέρος της κουλτούρας και της ιστορίας μας και πρέπει να διατηρούνται και να προωθούνται στις νεότερες γενιές. Στα Θυμιανά, η παράδοση της … [Read More...]

ΕΦΥΓΕ ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ Ο Γ. ΧΩΡΕΜΗΣ

ΧΙΟΣ :  Με τον θάνατο του Γιάννη Χωρέμη, η Χίος χάνει έναν από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματίες της , ο οποίος όχι μόνο άφησε το στίγμα του στον κόσμο των επιχειρήσεων αλλά … [Read More...]