ΕΕΕΕΚ ΧΙΟΥ: DON’T THROW – RECYCLE – EAT. ΈΡΓΟ EΤWINNING

ΧΙΟΣ : Τη φετινή χρονιά το ΕΕΕΕΚ Χίου, σε συνεργασία με σχολεία της Τουρκίας, υλοποιεί το έργο eTwinning με τίτλο «Don’t Throw – Recycle – Eat».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση: 
Στο πλαίσιο του έργου δημιουργήσαμε ένα φυλλάδιο με σκοπό να ενημερώσουμε το ευρύ κοινό για το πρόγραμμά το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του etwinning στα συνεργαζόμενα σχολεία Ελλάδας και Τουρκίας. Το πρόγραμμα στηρίζεται σε τέσσερις βασικές ενότητες σχετικές με την ανακύκλωση τροφών στην κουζίνα με σκοπό τη μείωση των αποβλήτων (νερό, ψωμί, φλούδες, κομποστοποίηση).
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά θα μάθουν τρόπους και θα εκπαιδευτούν στην ανακύκλωση τροφίμων στην κουζίνα. Θα μάθουν να χρησιμοποιούν και να ανακυκλώνουν τροφές οι οποίες υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγαν στα σκουπίδια.
Η δημιουργία οικολογικής συνείδησης και η εκμάθηση τρόπων για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφής και να ελαττώσουμε τον όγκο των αποβλήτων είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
Σύμφωνα με την Eurostat στα 505 κιλά κατά μέσο όρο ανά άτομο ανήλθε ο όγκος των αστικών απόβλητων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2020.
Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η μείωση των αποβλήτων με σκοπό την προστασία τόσο του περιβάλλοντος όσο και της οικονομίας. Ελπίζουμε ότι θα συμβάλουμε και εμείς με τον τρόπο αυτόν στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου περιβάλλοντος!

Latest..

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΛΙΑΜΕΝΑΚΗ

ΧΙΟΣ : Σοβαρές καταγγελίες για προβλήματα διαφάνειας στον Δήμο Χίου έχουν ανακύψει πρόσφατα, καθώς ο απερχόμενος δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Γιώργος Κλιαμενάκης, με άρθρο … [Read More...]

Σάββατο 1 Ιουνίου στις 19:00,«Η άγνωστη γεωπολιτική της Ελληνικής Επανάστασης», στο “Μαρούλα” .

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]