Ευχαριστήρια Επιστολή Επάρχου Κω-Νισύρου Κ. Σβύνου για όσους βοήθησαν

ΚΩΣ:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Στη μεγάλη κρίση που περάσαμε στο νησί μας λόγω της πυρκαγιάς, οφείλουμε την επόμενη μέρα να αναγνωρίσουμε ότι δώσαμε μια μάχη με ενότητα, με συντονισμό, με σοβαρότητα και στη μάχη αυτή βγήκαμε νικητές.
Αυτό που ξεχώρισε ήταν η δοτικότητα, η αλληλεγγύη και η αυτοδιάθεση του κάθε πολίτη ξεχωριστά, που έτρεξε να συνδράμει με ότι ο καθένας μπορούσε από την πρώτη στιγμή.
Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν εκεί (εκτός από την παρουσία του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευστρατίου Χρήστου που ήρθε άμεσα), με οικονομική συνδρομή στην αγορά τόσο καυσίμων όσο και τροφίμων και ποτών από επαγγελματίες του νησιού προκειμένου να διασφαλιστεί η σίτιση όλων όσων απομακρύνθηκαν από την Καρδάμαινα και μεταφέρθηκαν στους χώρους συνάθροισης.
Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που προσέφεραν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας στη δύσκολη αυτή στιγμή του νησιού μας:
Στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κω κ την Ένωση Ξενοδόχων Κω (θα τις αναφέρει ονομαστικά η Ένωση Ξενοδόχων Κω)
Στις επιχειρήσεις εστίασης της Κω κ τον ΣΕΠΕ Κω (θα τις αναφέρει ονομαστικά ο ΣΕΠΕ Κω)
Στο Σεβασμιότατο κ.κ. Ναθαναήλ
Στο ΒΑΚΟΥΦ Κω
Στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακό Τμήμα Κω
Στη λέσχη Lions Club Kos «Ιπποκράτης»
Στoν Ροταριανό όμιλο Κω
Στους δημοσιογράφους
Στην ΚΤΕΛ ΚΩΣ ΑΕ (Αριστείδη Μαραγκό)
Στους οδηγούς ΤΑΞΙ
Στους τουριστικούς πράκτορες
Στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων
Στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εκμισθώσεων ΕΙΧ αυτοκινήτων με οδηγό
ΣΤΟΝ ΚΩΟ ΠΟΛΙΤΗ
Στους παρακάτω εμπόρους – επιχειρήσεις της Κω:

ΚΡΗΤΙΚΟΣ  Super Market (Μανώλη Χατζηάμμαλο)
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΘ. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ  (Θάνο Σταματάκη)
NATUR ΓΑΛΑΘΡΗΣ ΑΒΕΕ (Λάκη Γαλαθρή)
ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ Π ΑΒΕΕ (Παντελή Κουγιό)
ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Α.  ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΤΩΝ

EVIC S.A ( Κωνσταντίνο Χατζηγιακουμή)
ΚΑΣΙΟΥ ΜΗΝΑΣ ΙΚΕ
ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ Κ.- ΚΑΡΑΤΖΑΣ Θ. ΟΕ
ΤΑΛΛΑΡΟΣ ΘΩΜΑΣ Η. ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΠΑΓΑΚΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΛΑΣΚΑ
ALPHA BANK

Όσο αφορά στην κατάσβεση, οι εθελοντικές ομάδες του νησιού, οι ιδιώτες οδηγοί και ιδιοκτήτες χωματουργικών μηχανημάτων, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, όπως και η πολιτική προστασία του Δήμου, ο Δήμαρχος, ο Ελληνικός Στρατός, η Ελληνική Αστυνομία
Σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας, πρωτοβουλίες όπως η δική σας, αποδεικνύουν όχι μόνο το κοινωνικό σας πρόσωπο αλλά κυρίως ότι, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη παραμένουν σταθερά και αταλάντευτα χαρακτηριστικά του τόπου μας, σε κάθε κρίσιμη στιγμή και δοκιμασία.
Κλείνοντας, επαναλαμβάνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εξαιρετικούς συμπολίτες μας εθελοντές που με αυταπάρνηση και αγάπη βρίσκονταν εκεί!

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνα Σβύνου
Έπαρχος Κω – Νισύρου

Latest..

Οι γιατροί της Κω προσβεβλημένοι από την στάση των τοπικών αρχών που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με το υπ. υγείας | «Κατεβάζουν ρολά» την Τετάρτη

ΚΩΣ: Αναμένεται να «κατεβάσουν ρολά» οι Ιατροί της Κω την Τετάρτη 24 Ιουλίου . «Άδικη η στάση της περιφέρειας , της Ένωσης … [Read More...]