“Έφυγε” από τη ζωή ο Μανώλης Κουρούνης, καπετάνιος του εμβληματικού σκάφους “ΚΟΥΡΟΥΝΗΣ”

ΚΩΣ:

“Έφυγε” από τη ζωή ο Μανώλης Κουρούνης του Θεοδώρου και της Ξανθίππης σε ηλικία 81 ετών.
Ο Μανώλης Κουρούνης γεννήθηκε στην Κάλυμνο το έτος 1942. Σε ηλικία 23 ετών, το έτος 1965, μετανάστευσε στη Ροδεσία απ’ όπου επέστρεψε το 1978.
Μετά την επιστροφή του στην Κάλυμνο ανέλαβε καπετάνιος στο σκάφος “ΚΟΥΡΟΥΝΗΣ”. Ένα εμβληματικό σκάφος της οικογένειας Κουρούνη, που συνέδεε για πολλά χρόνια μαζί με το “ΑΓΓΕΛΙΚΩ” επί καθημερινής βάσεως ,την Κάλυμνο με το λιμάνι της Κω. Το “ΚΟΥΡΟΥΝΗΣ” ταξίδευε με όλους τους καιρούς και αποτελούσε το σκάφος της καθημερινής σύνδεσης της Καλύμνου με την Κω ,ως επίτακτο, όπως λεγόταν εκείνη την εποχή η διαδικασία των υποχρεωτικών αυτών δρομολογίων. Στην οικογενειακή επιχείρηση συμμετείχε και ο εξάδελφος Μανώλης Κουρούνης που διέμενε στην Κω και στη συνέχεια απέκτησαν και ένα μεταλλικό σκάφος το “ΔΕΛΦΙΝΙ”. Μετά την πώληση του “ΚΟΥΡΟΥΝΗΣ” στην Οικογένεια Ψαρομπά το έτος 1987, ο Μανώλης Κουρούνης ασχολήθηκε με τα τουριστικά είδη και διατηρούσε Κατάστημα στο Μασούρι.

Ο Μανώλης Κουρούνης παντρεμένος με την Κατερίνα Βούρου, δημιούργησαν μία όμορφη οικογένεια και απέκτησαν τρία εξαιρετικά παιδιά τη Φωτεινή, το Θεόδωρο και τον Θεολόγο. Επίσης 7 εγγόνια. Ο εκλιπών ήταν δραστήριος, δημιουργικός, εργατικός, αγαπητός, ευγενικός, εξυπηρετικός.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 στις 2.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεολόγου στην Πόθια Καλύμνου. Η σορός θα μεταφερθεί στο Ναό στις 10.30 το πρωί.
Το kalymnos-news.gr και οι συνεργάτες του εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους, στη σύζυγο τα παιδιά, στα εγγόνια και στους λοιπούς συγγενείς του εκλιπόντος.

Πηγή:kalymnos-news.gr

Latest..

Ελάτε το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:00 στην Πλατεία Σαπφούς να θαυμάσουμε το φεγγάρι μέσα από τηλεσκόπιο

ΛΕΣΒΟΣ: Δράση κατά την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το φεγγάρι μέσα από το τηλεσκόπιο διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:00 στην Πλατεία Σαπφούς η Αστρονομική … [Read More...]

Απάντηση του Υφ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά σε επίκαιρη ερώτηση «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

ΚΩΣ: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου» Απάντηση του Υφ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής … [Read More...]

Το εστιατόριο «Broadway» στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας I Για 4η χρονιά κέρδισε βραβείο στο θεσμό «Χρυσοί Σκούφοι 2024»

ΚΩΣ: Επτά εστιατόρια της Δωδεκανήσου διακρίθηκαν στα “Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα  32 από τα 85 εστιατόρια της χώρας βρίσκονται στο Νότιο … [Read More...]