“Έφυγε” από τη ζωή ο Μανώλης Κουρούνης σε ηλικία 81 ετών, καπετάνιος του εμβληματικού σκάφους “ΚΟΥΡΟΥΝΗΣ”

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
“Έφυγε” από τη ζωή ο Μανώλης Κουρούνης του Θεοδώρου και της Ξανθίππης σε ηλικία 81 ετών.
Ο Μανώλης Κουρούνης γεννήθηκε στην Κάλυμνο το έτος 1942. Σε ηλικία 23 ετών, το έτος 1965, μετανάστευσε στη Ροδεσία απ’ όπου επέστρεψε το 1978.
Μετά την επιστροφή του στην Κάλυμνο ανέλαβε καπετάνιος στο σκάφος “ΚΟΥΡΟΥΝΗΣ”. Ένα εμβληματικό σκάφος της οικογένειας Κουρούνη, που συνέδεε για πολλά χρόνια μαζί με το “ΑΓΓΕΛΙΚΩ” επί καθημερινής βάσεως ,την Κάλυμνο με το λιμάνι της Κω. Το “ΚΟΥΡΟΥΝΗΣ” ταξίδευε με όλους τους καιρούς και αποτελούσε το σκάφος της καθημερινής σύνδεσης της Καλύμνου με την Κω ,ως επίτακτο, όπως λεγόταν εκείνη την εποχή η διαδικασία των υποχρεωτικών αυτών δρομολογίων. Στην οικογενειακή επιχείρηση συμμετείχε και ο εξάδελφος Μανώλης Κουρούνης που διέμενε στην Κω και στη συνέχεια απέκτησαν και ένα μεταλλικό σκάφος το “ΔΕΛΦΙΝΙ”. Μετά την πώληση του “ΚΟΥΡΟΥΝΗΣ” στην Οικογένεια Ψαρομπά το έτος 1987, ο Μανώλης Κουρούνης ασχολήθηκε με τα τουριστικά είδη και διατηρούσε Κατάστημα στο Μασούρι.
Ο Μανώλης Κουρούνης παντρεμένος με την Κατερίνα Βούρου, δημιούργησαν μία όμορφη οικογένεια και απέκτησαν τρία εξαιρετικά παιδιά τη Φωτεινή, το Θεόδωρο και τον Θεολόγο. Επίσης 7 εγγόνια. Ο εκλιπών ήταν δραστήριος, δημιουργικός, εργατικός, αγαπητός, ευγενικός, εξυπηρετικός.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 στις 2.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεολόγου στην Πόθια Καλύμνου. Η σορός θα μεταφερθεί στο Ναό στις 10.30 το πρωί.
Το kalymnos-news.gr και οι συνεργάτες του εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους, στη σύζυγο τα παιδιά, στα εγγόνια και στους λοιπούς συγγενείς του εκλιπόντος

Latest..

Σάμος: Όπλα, ναρκωτικά και αρχαία

ΣΑΜΟΣ: Πολύ περισσότερα από όσα περίμεναν ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας στα δύο σπίτια ενός 66χρονου Έλληνα στη Σάμο, όταν τα έκαναν φύλλο και φτερό στο πλαίσιο … [Read More...]