Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Αλέξανδρου

ΙΚΑΡΙΑ: Ένα αξιοπρόσεκτο εικαστικό γεγονός πραγματοποιείται τούτες τις μέρες στο νησί μας. Πρόκειται για την έκθεση έργων ζωγραφικής του Ικάριου νέου καλλιτέχνη Αλέξανδρου που φιλοξενείται στο Ambariza bistro, στον Άγιο Κήρυκο. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 9 το βράδυ.
Ζητήσαμε να κρίνουν τα έργα του Αλέξανδρου άνθρωποι του εικαστικού χώρου.
Η ζωγραφική του Αλέξανδρου, σύμφωνα με την εικαστικό και εκπαιδευτικό Έλενα Ακύλα, «έχει εξπρεσιονιστικές γραμμές και η γραφή του έχει έναν δυναμισμό, ο οποίος υπάρχει και όταν χρησιμοποιεί το χρώμα του σε λαζούρες (διαφάνειες) αλλά και όταν δουλεύει με πάστα επιδιώκοντας μια αναγλυφότητα στη δουλειά του, όπως στο αφηρημένο έργο του με πράσινα και κόκκινα στοιχεία. Η ανθρώπινη μορφή φαίνεται να τον απασχολεί σε αρκετά από τα ζωγραφικά του έργα και οι αφηρημένοι κόσμοι του παραπέμπουν σε ανοιχτά παράθυρα που μας μεταφέρουν από μια πραγματικότητα σε μια άλλη ή στην περίπτωση του έργου με το έντονο πορτοκαλί χρώμα, στο μακρινό παρελθόν της δημιουργίας του κόσμου με το big bang».
Η Ικαριώτισσα εικαστικός, σκηνοθέτης και εκπαιδευτικός Ματίνα Μαυρονικόλα αναφέρει:
«Η ζωγραφική είναι χαρά, δημιουργία, αντίδραση και αντίσταση. Η ζωγραφική είναι ευτυχία, καταγγελία, διαμαρτυρία, έκφραση. Η ζωγραφική υπάρχει, αντιδρά και αντιστέκεται. Ό,τι δεν μπορούμε, ό,τι δεν αντέχουμε μας το φέρνει μπροστά. Σαν μια γραφή από παλιά έρχεται και χαράζεται ξανά και ξανά. Βγαίνει από τα σπήλαια, ανεβαίνει σκάλες, συγχρονίζεται με τα βήματά μας.
Τα έργα του Αλέξανδρου φέρνουν στο νου κλασικούς πίνακες της Μοριζό και του Μονέ. Των παιδιών που χάνονται στις θάλασσες μας. Βλέποντάς τα αρχίζω και σκέφτομαι και προχωράω. Σε έναν κόσμο δυνατό. Σε έναν κόσμο αενάως “ζωγραφιζόμενο”. Με την τέχνη σε έναν δρόμο άνευ τέλους, σαν το ατελεύτητο κυμάτισμα του γιαλού».
Πληροφορίες:
Έκθεση έργων ζωγραφικής και σχεδίου
Από 15 έως 21 Μαρτίου
Στην Αμπάριζα (https://www.facebook.com/ambariza.bistro.meze/)
Εγκαίνια: Σάββατο 18 Μαρτίου στις 9 το βράδυ.
Επικοινωνία: 6988005081

Latest..

Τρεις ανήλικες απέδρασαν από το σπίτι της μητέρας τους στον Βόλο – Τις κρατούσε σε «ομηρία» – Επέστρεψαν στον πατέρα τους στη Ρόδο

ΚΩΣ: Σε δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια 40χρονη γυναίκα για αρπαγή ανηλίκων – Δεν τις επέστρεψε ποτέ στον πατέρα … [Read More...]

Ιατρικός Σύλλογος Κω: Είναι γνωστό ότι τα λαϊκά δικαστήρια αποπροσανατολίζουν και φανατίζουν δημιουργώντας έντονο αίσθημα ανασφάλειας.

ΚΩΣ: Είναι γνωστό ότι τα λαϊκά δικαστήρια αποπροσανατολίζουν και φανατίζουν δημιουργώντας έντονο αίσθημα ανασφάλειας. Οι ιατροί γνωρίζουμε έμπρακτα ότι λύσεις στα προβλήματα … [Read More...]