ΚΑΛΥΜΝΟΣ:
<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και αισιοδοξία ανακοινώθηκε η έγκριση της μελέτης για το έργο «Έργα διαχείρισης λυμάτων και αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Αγαθονησίου», συνολικού προϋπολογισμού 2.480.000 ευρώ, από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αγαθονησίου.
Η μελέτη προβλέπει ένα εκτεταμένο φάσμα παρεμβάσεων σε βασικές υποδομές του νησιού, όπως:
- Κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης και αποχέτευσης
- Δημιουργία αποχετευτικών δικτύων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων
- Εξοπλισμός και λειτουργία σταθμών επεξεργασίας
Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί μέσω Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο Αγαθονησίου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ο δήμαρχος του νησιού, Ευάγγελος Κόττορος, δήλωσε:
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος. Ένα σημαντικό έργο υποδομής για το Αγαθονήσι, μετά από προσπάθειες και αγώνα περίπου δέκα ετών, με επιμονή και υπομονή, φτάνει επιτέλους στην υλοποίησή του. Τα έργα αυτά θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη του νησιού και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για κατοίκους και επισκέπτες».
Ο Ευάγγελος Κόττορος ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, καθώς και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας για την καθοριστική τους συνδρομή, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι «από εδώ και πέρα όλα θα πάνε καλά».
Πρόκειται για ένα έργο που ενισχύει την ασφάλεια, την υγιεινή και την προοπτική του μικρού νησιού του Αιγαίου, εντάσσοντάς το σε ένα σύγχρονο πλαίσιο υποδομών, αντάξιο των αναγκών και των προοπτικών του.