Εκδηλώσεις Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από την Υπατη Αρμοστεία, 19/6

ΧΙΟΣ :

Στην αλληλεγγύη, για έναν κόσμο που αγκαλιάζει τους πρόσφυγες, εστιάζει η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων για το 2024.
Φέτος οι δράσεις στη Χίο θα πραγματοποιηθούν μία μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, στην πλατεία Βουνακίου.
«Οι πρόσφυγες χρειάζονται σήμερα την αλληλεγγύη μας περισσότερο από ποτέ. Αλληλεγγύη σημαίνει να καλωσορίζουμε τους πρόσφυγες, να τιμούμε τη δύναμη και τα επιτεύγματά τους και να αναλογιζόμαστε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες σημαίνει επίσης εξεύρεση λύσεων: να τερματιστούν οι συγκρούσεις έτσι ώστε να μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους με ασφάλεια, να έχουν την ευκαιρία να προοδεύσουν στις κοινότητες που τους υποδέχονται και να έχουν οι χώρες υποδοχής τους πόρους που χρειάζονται για να υποστηρίξουν τους πρόσφυγες», σημειώνει στο μήνυμά της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Το Γραφείο της Χίου από τις 6.00 μ.μ. παρουσιάζει σειρά δράσεων με έκθεση φωτογραφίας παιδιών προσφύγων, αγώνες σκάκι και προβολή ταινιών μικρού μήκους.
Οι εκδηλώσεις γίνονται από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Χίο, σε συνεργασία με τη ΜΕΤΑδραση, τη Φωτογραφική Λέσχη Χίου, την υποστήριξη του Μ.Σ. Βαρβασίου Χίου, «ο Φάρος» και του Refugee Week Greece.

Προηγούμενο άρθροΑμεση επέμβαση σε φωτιά το Μυρμήγκι

Latest..

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΙΠΙΝΗ

ΧΙΟΣ : Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον αθλητή του συλλόγου «ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΙΟΥ»,ΠΙΠΙΝΗ ΣΑΡΑΝΤΗ, για την συμμετοχή του στα … [Read More...]