Εκδήλωση “Ενημέρωσης για το σακχαρώδη διαβήτη” διοργάνωσαν το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου, υπό την αιγίδα του Επαρχείου.(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Στην κοινή προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το σακχαρώδη διαβήτη, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2023, το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου, υπό την αιγίδα του Επαρχείου Καλύμνου, διοργάνωσαν σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου από τις 09.00 π.μ., εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού,  με ποικιλία δράσεων, στην Κεντρική Πλατεία, στον χώρο μπροστά από το Επαρχείο Καλύμνου.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, αλλά και το προηγούμενο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως θα φωταγωγηθεί με χρώμα μπλε, το χρώμα σύμβολο του Νεανικού Σακχαρώδη Διαβήτη, το χρώμα της ελπίδας, που αντανακλά τον ουρανό, ενώνει όλα τα έθνη και συμβολίζει τη «συστράτευση» της παγκόσμιας κοινότητας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του διαβήτη.
Δείτε στιγμιότυπα από την αξιέπαινη εκδήλωση στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς
14-11-2023 Εκδήλωση στο χώρο του Επαρχείου για τον παιδικό διαβήτη
Watch this video on YouTube
Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
H Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου για το σακχαρώδη διαβήτη, με απήχηση σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, σε περισσότερες από 160 χώρες. Η 14η Νοεμβρίου επιλέχθηκε γιατί είναι η γενέθλιος ημέρα του Frederick Banding, ο οποίος μαζί με τον Charles Best, πρώτοι συνέλαβαν την ιδέα που οδήγησε στην ανακάλυψη της ινσουλίνης τον Οκτώβριο του 1921. Η εκστρατεία στοχεύει στην πρόληψη και στη καλύτερη διαχείριση του διαβήτη μέσα από την ενημέρωση σε ζητήματα υψίστης σημασίας όπως τα αίτια, τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση αυτού και στην παραμονή του διαβήτη στο προσκήνιο των διαβουλεύσεων για τη δημόσια υγεία σε κάθε χώρα του πλανήτη.
Ο διαβήτης είναι μια χρόνια εξελισσόμενη ασθένεια, αλλά τα άτομα με διαβήτη μπορούν με καλή διαχείριση της γλυκαιμίας και των παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές, όπως η υπέρταση και η δυσλιπιδαιμία, να ζήσουν φυσιολογικά. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με υγιεινή διατροφή, τακτική σωματική άσκηση, διακοπή του καπνίσματος και σωστή χρήση φαρμάκων, όπως αυτά παρέχονται από ειδικούς σε ιατρεία και υγειονομικές μονάδες.
Στη χώρα μας νοσούν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άτομα, με ένα στους τρεις να μην το γνωρίζει, όπως έδειξαν μελέτες στον Ελληνικό πληθυσμό. Η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία – Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων, μέσα από διάφορες δράσεις και σε συνεργασία με τους συλλόγους ατόμων που πάσχουν από διαβήτη, δημοτικούς και κρατικούς φορείς, προσπαθεί να ενημερώσει το κοινό στη πρόληψη του διαβήτη και να ευαισθητοποιήσει τους λειτουργούς υγείας στην πρώιμη διάγνωση αυτού. Στα Ενδοκρινολογικά ιατρεία δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα, τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη εκπαιδεύονται στη χρήση των νέων τεχνολογιών για τη βέλτιστη ρύθμιση της γλυκαιμίας και μέσω των ομάδων θεραπευτικής εκπαίδευσης, στη καλύτερη συνολική διαχείριση της νόσου.
Κεντρικό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη είναι  ο ρόλος της οικογένειας στην αναγνώριση των μελών με αυξημένο κίνδυνο, την πρόληψη και τη διαχείριση του διαβήτη. Η ευαισθητοποίηση της οικογένειας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πρόληψη του διαβήτη της παιδικής και εφηβικής ηλικίας που αποτελεί μια νέα επιδημιολογική απειλή.

Latest..

7o ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Στην 7η θέση των κορυφαίων φρούτων ανά τον κόσμο βρίσκεται το Μανταρίνι Χίου σύμφωνα με διαγωνισμό του Τasteatlas. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Ροδάκινο Νάουσας. Αναλυτικά … [Read More...]