ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΩΝ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΧΙΟΣ : Στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης κρίσης αδέσποτων ζώων στη Χίο, ο τοπικός Φιλοζωικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση για άμεση δράση καθώς τέσσερα νεογέννητα κουτάβια βρέθηκαν παρατημένα στην περιοχή των Διευχών. Τα ανυπεράσπιστα ζώα, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, αντικατοπτρίζουν μια βαθύτερη κρίση που αφορά την εγκατάλειψη και τη μη φροντίδα των αδέσποτων ζώων στο νησί.

Οι εθελοντές του Συλλόγου, ήδη επιβαρυμένοι με τη φροντίδα πολλών άλλων ζώων, βρίσκονται σε απόγνωση αντιμέτωποι με την αυξανόμενη κρίση. Ένα από τα κουτάβια έχει ήδη βρει μια οικογένεια που θα το υιοθετήσει, ωστόσο τα υπόλοιπα τρία, όλα αρσενικά, παραμένουν ακόμη αναζητώντας ένα σπίτι.

Η κατάσταση είναι επείγουσα και ο Φιλοζωικός Σύλλογος καλεί τους κατοίκους της Χίου, καθώς και τον Δήμο, να ανταποκριθούν με ενεργό τρόπο. Η ανάγκη για φιλοξενία, υιοθεσία, αλλά και για γενικότερη ενίσχυση των προσπαθειών του Συλλόγου είναι επιτακτική. Η αδιαφορία ή η ελλιπής αντίδραση αποτελούν προκλήσεις που υπονομεύουν την ευημερία αυτών των αθώων ζώων και την ευαισθητοποίηση της κοινότητας για θέματα φροντίδας και προστασίας των αδέσποτων.

Latest..

Το παραδοσιακό πανηγύρι στον αυλόγυρο του ΙΝ Αγίου Νικολάου Πόθιας, μετά τον εσπερινό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Παράταση προθεσμίας για τις αιτήσεις επιχορήγησης Πολιτιστικών – Αθλητικών Συλλόγων & Σωματείων

ΣΑΜΟΣ: Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για παροχή χρηματικής επιχορήγησης πολιτιστικών – αθλητικών συλλόγων και σωματείων για δράσεις – … [Read More...]