Εκλέγεται ξανά Βουλευτής Λέσβου ο Χαράλαμπος Αθανασίου

ΛΕΣΒΟΣ:

Σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και σαρωτική νίκη του Χαράλαμπου Αθανασίου στην σταυροδοσία στο Νομό Λέσβου.
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου του Χριστόφα, γεννήθηκε στη Αγία Παρασκευή Λέσβου, είναι Έλληνας δικαστικός και πολιτικός, βουλευτής με τη  Νέα Δημοκρατία από το 2012.
Είναι παντρεμένος με τη Μαριάνθη Κομνηνάκα και έχει δύο παιδιά, την Ελένη, δικηγόρο Αθηνών, και το Χρήστο, μηχανικό. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στην Αγία Παρασκευή και γυμνάσιο στην πόλη της Μυτιλήνης. Σπούδασε Νομικά με υποτροφία στη Νομική Αθηνών και απέκτησε το πτυχίο του το 1971.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, δικηγόρησε για δύο χρόνια, ενώ παράλληλα εκπλήρωνε και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
Το 1975 εισέρχεται στο Δικαστικό Σώμα ύστερα από εξετάσεις, ως Πάρεδρος και στη συνέχεια ως Πρωτοδίκης. Υπηρετεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών και το 1992 προάγεται σε Πρόεδρο Πρωτοδικών. Το 1993 επιλέγεται με ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου στη θέση του Προϊσταμένου του Ειρηνοδικείου Αθηνών. Την περίοδο 1996 – 1998 εκλέγεται Προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ το 1996 προάγεται σε Εφέτη και το 2008 σε Αρεοπαγίτη. Από το 1994 εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, διατελώντας Γενικός Γραμματέας αυτής κατά τις περιόδους 1998 – 2000, 2002 – 2004 και 2006 – 2008 ενώ από το 2008 – 2012 διετέλεσε Πρόεδρος της.
Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία το 2012.
Διετέλεσε αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών (21 Ιουνίου 2012 – 25 Ιουνίου 2013).
Κατόπιν, διετέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί Κυβερνήσεως Σαμαρά (25 Ιουνίου 2013 – 27 Ιανουαρίου 2015).
Το πρώτο εξάμηνο του 2014, όταν η χώρα μας είχε την Προεδρία της Ε.Ε., προήδρευσε του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατάφερε να ολοκληρώσει σημαντικές πολιτικές που βελτίωναν την καθημερινότητα των πολιτών και βοηθούσαν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην Ε.Ε. Επί της Προεδρίας του γεννήθηκε ένας νέος θεσμός, αυτός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής. Ήταν η πέμπτη κατά σειρά Προεδρία της Ελλάδας από την ένταξή της στην ΕΟΚ το 1981 και, κατά γενική ομολογία, ήταν μία άριστη Προεδρία, όπως δημόσια αναγνωρίσθηκε από το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και την Κομισιόν (Commission).
Tο 2015 εκλέγεται βουλευτής Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία.
Tο 2019 επανεκλέγεται βουλευτής Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία.
Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Νοέμβριο του 2016 διετέλεσε αρμόδιος Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ.
Από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι της 7 Ιουλίου 2019 διετέλεσε αρμόδιος Αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ.
Στην προηγούμενη Βουλή ήταν  Β’ Αντιπροέδρος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.
   Διαβάστε:
Εθνικές εκλογές 2023 – Live αποτελέσματα στο σύνολο της Επικράτειας – Ο χάρτης της Ελλάδας
Αποτελέσματα στο Νομό Λέσβου – Εθνικές Εκλογές 2023 – Πίνακες για κάθε Δήμο
Αποτελέσματα για κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Μυτιλήνης: Αγιάσος, Γέρα, Ευεργέτουλας,  Λ. Θερμής, Μυτιλήνη και Πλωμάρι
Αποτελέσματα για κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Δυτικής Λέσβου: Αγ. Παρασκευή – Ερεσσός – Καλλονή – Μήθυμνα – Μανταμάδος – Πέτρα – Πολιχνίτος
Σταυροδοσία στο Νομό Λέσβου – Live οι σταυροί υποψηφίων της Λέσβου για Ν.Δ. , ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ
Δείτε την σταυροδοσία της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Λέσβου: 

Latest..

Ανοιχτή συγκέντρωση του Ν. Ανδρουλάκη στη Ρόδο – Πλήθος κόσμου στην ομιλία του (φωτογραφίες + βίντεο)

ΚΩΣ: Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει «η πραγματική εναλλακτική που χρειάζεται ο ελληνικός λαός» τόνισε κατά την ομιλία του στη Ρόδο σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος … [Read More...]