Εκπαιδευτική Δράση στη Μυτιλήνης με τη Βιβλιοσκευή «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922» του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη»

ΛΕΣΒΟΣ:

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης «Ευγενία Κλειδαρά» φιλοξενούν για τον μήνα Νοέμβριο τη Βιβλιοσκευή «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922» του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη».  Η Βιβλιοσκευή σχεδιάστηκε με σκοπό τη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας των παιδιών με τα ιστορικά γεγονότα, όπως καταγράφονται στην ιστοριογραφία, τις μαρτυρίες και τη λογοτεχνία, μέσα από ένα πακέτο δραστηριοτήτων και απευθύνεται σε παιδιά 10-15 ετών.
Στόχος των δραστηριοτήτων είναι τα παιδιά να κατανοήσουν τα γεγονότα, να ανακαλύψουν δικούς τους τρόπους για να κρατήσουν ζωντανή την ιστορική μνήμη και να δημιουργήσουν μια νέα αφήγηση (storytelling), ενώ παράλληλα ερευνούν τη διαχρονικότητα, τις συνέπειες των πολεμικών συγκρούσεων και τη διασύνδεση των ιστορικών γεγονότων της σύγχρονης εποχής.
Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά μας, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή: 

  • 6-15 Νοεμβρίου 2023 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης              (Τηλ.: 2251040134)
  • 16-30 Νοεμβρίου 2023 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης «Ευγενία Κλειδαρά» (Τηλ.: 2251045434)

Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη για τον δανεισμό της Βιβλιοσκευής.
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης
Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης «Ευγενία Κλειδαρά»

Latest..

7o ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Στην 7η θέση των κορυφαίων φρούτων ανά τον κόσμο βρίσκεται το Μανταρίνι Χίου σύμφωνα με διαγωνισμό του Τasteatlas. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Ροδάκινο Νάουσας. Αναλυτικά … [Read More...]