Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Διαγόρας»- Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

ΚΩΣ:

Έκτακτη προσγείωση πραγματοποίησε λίγο πριν τις έξι το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa που εκτελούσε την πτήση LH63 από Φρανκφούρτη με προορισμό το Ντουμπάι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής»,  ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ζήτησε αρχικά άδεια προσγείωσης στο τουρκικό αεροδρόμιο του Ντάλαμαν, όμως λίγα λεπτά αργότερα ζήτησε εκ νέου από τον Πύργο Ελέγχου την άδεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου όπου και έγινε.

Πρόκειται για ένα Airbus A330-300D που βρίσκεται στην κατοχή της εταιρείας από το 2008.
Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση από την πλευρά της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρόδου  και της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Αεροδρομίου, καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι υπήρχαν καπνοί στο εσωτερικό του αεροσκάφους ή στο πίσω μέρος του αεροσκάφους.

Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Παρόλαυτα για λόγους ασφαλείας θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί. Για τον λόγο αυτό το αεροσκάφος θα παραμείνει στο αεροδρόμιο Ρόδου μέχρι να γίνει ενδελεχής έλεγχος από τους μηχανικούς οι οποίοι και θα αποφασίσουν αν και εφόσον θα συνεχιστεί η πτήση του.

πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/509666/ektakth-prosgeiwsh-aeroskafoys-sto-aerodromio-diagoras-megalh-kinhtopoihsh-ths-pyrosbestikhs

Latest..