Έκθεση γλυπτών Έβη Χρήστου, στο Κέντρο Έρευνας Μαστίχας (από 6/4)

ΧΙΟΣ :

Το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας στην Καλλιμασιά πρωτοπορεί στην ένταξη της τέχνης στο πλαίσιο της ερευνητικής του δραστηριότητας.
Παρά το γεγονός ότι η κύρια αποστολή του Κέντρου είναι η επιστημονική έρευνα και η κατανόηση της μαστίχας, το φουαγιέ του χώρου φιλοξενεί έναν περιορισμένο αριθμό γλυπτών του Έβη Χρήστου σε μία έκθεση με τίτλο «56 Fe 26 x 9».
Τα σιδερένια γλυπτά που παρουσιάζονται στην έκθεση αποτελούν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση ανάμεσα στη σκληρότητα του υλικού και στην απαλότητα της αισθητικής. Κάθε έργο μεταφέρει ένα μοναδικό μήνυμα και προσφέρει στον θεατή τη δυνατότητα να ερμηνεύσει τις διάφορες διαστάσεις της ανθρώπινης εμπειρίας.

Μέσα από τα γλυπτά του Έβη Χρήστου, ο θεατής καλείται να εξερευνήσει τον κόσμο της φαντασίας, να ανακαλύψει νέες προοπτικές και να επικοινωνήσει με το βάθος των ανθρώπινων συναισθημάτων.
Αυτή η πρωτοβουλία του Κέντρου Έρευνας Μαστίχας αναδεικνύει τη σημασία της τέχνης ως τρόπο έμπνευσης, πρόκλησης συζητήσεων και προσφοράς νέων εμπειριών στους επισκέπτες. Η αντίθεση μεταξύ της επιστημονικής δραστηριότητας και της καλλιτεχνικής έκφρασης δημιουργεί έναν δυναμικό χώρο που ενθαρρύνει τη διάδραση, τη δημιουργικότητα, αλλά και τον μεταξύ τους διάλογο.
Μέσα από αυτήν την πρωτοποριακή προσέγγιση, το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας δείχνει ότι η τέχνη μπορεί να αναδείξει την ομορφιά και τη δυναμική της τοπικής κοινότητας, ενώ συγχρόνως προωθεί την επιστημονική πρόοδο και την πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού.
Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 και εγκαινιάζεται την Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 στις 10.00.
Κατάλογος: Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος, ο οποίος περιλαμβάνει επιλογή έργων.
Περισσότερες πληροφορίες
ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
Διάρκεια Έκθεσης: Κάθε Σάββατο και Κυριακή από 06 Απριλίου έως 06 Ιουνίου 2024
(εκτός του Σαββατοκύριακου του Πάσχα, 04 & 05 Μάϊου)
Ώρες Λειτουργίας: 10.00 – 14.00
Είσοδος Ελεύθερη

Latest..

Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικού Ντοκιμαντέρ BIFED Λήμνος. Απόψε στις 21:00 στην πλατεία Λιβαδοχωρίου η βραβευμένη ταινία “Breaking Social”.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]