Ελεύθεροι και οι άλλοι 9 πρόσφυγες στον Έβρο, κατέπεσε πλήρως η κατηγορία περί εμπρησμού

ΧΙΟΣ :

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι 9 μετανάστες, δηλαδή οι 8 Σύροι και ο ένας Πακιστανός, που απολογούνταν για απόπειρα εμπρησμού στον Έβρο.
Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, που την Παρασκευή 25 Αυγούστου είχαν αφήσει ελεύθερους και τους τέσσερις Πακιστανούς που αντιμετώπιζαν την ίδια κατηγορία.
Όπως επισημαίνεται και στην ανάρτηση του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη, η κατηγορία περί «απόπειρας εμπρησμού» κατέπεσε πλήρως.
Υπενθυμίζεται ότι εναντίον των 13 μεταναστών είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα εμπρησμού στην Αλεξανδρούπολη με αποκλειστικές ενδείξεις τις μαρτυρίες των τριών φερόμενων δραστών της απαγωγής τους, δηλαδή των «αυτόκλητων» σερίφηδων, οι οποίοι «συνέλαβαν» και στοιβάξαν μέσα σε μια κλειστή καρότσα 8 Σύρους πρόσφυγες και 5 Πακιστανούς μετανάστες, τους κατηγόρησαν για απόπειρα εμπρησμού και σύμφωνα με τους ίδιους τούς χτύπησαν άσχημα με μια μεταλλική ράβδο.
Να σημειωθεί ότι οι τρεις αυτόκλητοι σερίφηδες του Έβρου, μετά τη δική τους απολογία και κατόπιν διαφωνίας μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή για το αν πρέπει να προφυλακιστούν αποφασίστηκε να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Για την τύχη τους θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  efsyn.gr

Latest..

Στο Λιβαδοχώρι ξενύχτησαν οι αγρότες της Λήμνου. Σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου κάθοδος στην Μύρινα.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]