ΧΙΟΣ :
«Όραμα μας είναι να κάνουμε γνωστά τα εσπεριδοειδή του Κάμπου αλλά και του νησιού της Χίου μέσα από τα ποιοτικά και γευστικά προϊόντα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», απαντούν τα «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» στην ερώτηση της ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ για το μήνυμα που επιθυμούν να στείλουν στους εσπεριδοκαλλιεργητές της Χίου, μετά την εξαγορά της εταιρείας «Χυμοί Χίου».
Σε ότι αφορά πάντως τι θα γίνει με τους εργαζόμενους, και στις ανησυχίες που εκφράζονται για απόλυση των περίπου 20 ατόμων στη μονάδα της Χίου, η απάντηση που δίνεται από την εταιρεία δεν είναι ξεκάθαρη. Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «για να γίνει βιώσιμη η μάρκα «Κάμπος Χίου» και να έχει την ευκαιρία να εξαπλωθεί και να αναπτυχθεί δυναμικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό θα πρέπει να επιτευχθούν συνέργειες παραγωγής με τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου όσον αφορά τη συσκευασία του προϊόντος. Στη Χίο θα συνεχίσει να γίνεται η συλλογή των εσπεριδοειδών του Κάμπου (μανταρίνια, πορτοκάλια, λεμόνια) και η χυμοποίηση».
Σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews.gr, οι πρώτες απολύσεις αναμένεται να γίνουν τέλη Φεβρουαρίου και ορισμένες άλλες τέλη Μαρτίου, οπότε αναμένεται να λήξει και η περίοδος συλλογής των πορτοκαλιών και των λεμονιών.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε τις ερωτήσεις και απαντήσεις από το δημοσίευμα:
Ερ. Ποια είναι η δυναμικότητα της μονάδας της Χίου σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και παραγωγής χυμών.
Απ. Η δυναμικότητα της μονάδας είναι ικανή ώστε να απορροφήσει τις ποσότητες των εσπεριδοειδών που καλλιεργούνται τόσο στον Κάμπο όσο και σε όλο το νησί.
Ερ. Τις τελευταίες ημέρες εκφράζεται η ανησυχία ότι θα απολυθούν οι εργαζόμενοι, περί τα 20 άτομα, από τη μονάδα της Χίου.
Απ. Για να γίνει βιώσιμη η μάρκα «Κάμπος Χίου» και να έχει την ευκαιρία να εξαπλωθεί και να αναπτυχθεί δυναμικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό θα πρέπει να επιτευχθούν συνέργειες παραγωγής με τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου όσον αφορά την συσκευασία του προϊόντος. Στη Χίο θα συνεχίσει να γίνεται η συλλογή των εσπεριδοειδών του Κάμπου (μανταρίνια, πορτοκάλια, λεμόνια) και η χυμοποίηση, η οποία θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Χίου. Οι νέες προοπτικές και το όραμα μας για τον «Κάμπο Χίου» συνεπάγονται και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας του νησιού.
Ερ. Τι μήνυμα θα θέλατε να δώσετε στους εσπεριδοκαλλιεργητές του Κάμπου και θα υπάρξει κάποια συνάντηση μαζί τους, το επόμενο διάστημα;
Απ. Στόχος της εταιρείας «Κάμπος Χίου» είναι να συλλέγει τα εσπεριδοειδή από τον Κάμπο και να αξιοποιεί τις γευστικές και ποιοτικές πρώτες ύλες για την παραγωγή των προϊόντων της. Ήδη για φέτος έχει ξεκινήσει η συλλογή των μανταρινιών Χίου η οποία μέχρι τώρα ανέρχεται στους 200tn, ποσότητα σχεδόν τετραπλάσια από πέρυσι και αναμένεται αυτή η ποσότητα να αυξηθεί και άλλο. Το επόμενο 15μερο θα ξεκινήσει αντίστοιχα και η συλλογή των πορτοκαλιών και λεμονιών Χίου. Έχει γίνει ήδη μια πρώτη επαφή με τους εσπεριδοκαλλιεργητές του Κάμπου και αναμένεται να γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα μια συνάντηση εκ νέου για να συζητηθούν και να αναζητηθούν αποτελεσματικές λύσεις για την ανάπτυξη της παραγωγής εσπεριδοειδών του Κάμπου. Επιδίωξη μας είναι να δημιουργήσουμε και να αναπτύξουμε προγράμματα σε συνεργασία με τους εσπεριδοκαλλιεργητές για την περαιτέρω ενίσχυση και αύξηση της παραγωγής μανταρινιών, πορτοκαλιών και λεμονιών.
Όραμα μας είναι να κάνουμε γνωστά τα εσπεριδοειδή του Κάμπου αλλά και του νησιού της Χίου μέσα από τα ποιοτικά και γευστικά προϊόντα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
ΠΗΓΗ: ertnews.gr