Ελπίδα Κουρτζή/ Εργαστήριο κεραμικής: Από την αρχαιότητα στην σύγχρονη τέχνη!

ΛΕΣΒΟΣ:

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, σε συνεργασία με την κεραμίστρια Ελπίδα Κουρτζή, διοργανώνει ένα εργαστήριο κεραμικής για ενήλικες και εφήβους άνω των 15 με τίτλο «Από την αρχαιότητα στην σύγχρονη τέχνη!», που θα πραγματοποιηθεί σε τρεις κύκλους στις 3, 10 και 24 Νοεμβρίου.Η κεραμική μας δίνει την ευκαιρία για νέους πειραματισμούς! Αντλώντας έμπνευση από την τεχνική που εφάρμοζε στη ζωγραφική του ο Jackson Pollock και τις αντιλήψεις και τις ιδέες που ενσωματώνονται στα έργα του, αλλά και από τον Pablo Picasso που παραβίασε όλους τους κανόνες που εφάρμοζαν ως τότε οι αγγειοπλάστες, θα δημιουργήσουμε τα δικά μας μοναδικά κεραμικά αντικείμενα. Από τον Pollock στον Picasso και πίσω στην αρχαία τέχνη της κεραμικής, θα έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε όλες τις διαφορετικές δυνατότητες δημιουργίας που έχουμε σήμερα, με ένα τόσο πρωτόγονο υλικό.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρεις κύκλους εργαστηρίων και, μετά την ολοκλήρωση και των τριών κύκλων, θα πάρουν τα κεραμικά τους ψημένα και εφυαλωμένα σε συσκευασία δώρου.
Στον πρώτο κύκλο, μετά από μια σύντομη εισαγωγή στην αρχαιότερη τέχνη, αυτή της κεραμικής, οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στον κόσμο του Neriage: θα ζυμώσουν πυρόχρωμα με πηλό δημιουργώντας διαφορετικές τονικές εντάσεις τις οποίες στη συνέχεια θα ενώσουν με άχρωμο πηλό, σχηματίζοντας μια μάζα με τυχαία νερά και αποχρώσεις του μπλε ή (και) του κίτρινου.
Στη συνέχεια θα κατασκευάσουν πιάτα και μπολ, χρησιμοποιώντας ο καθένας το δικό του χρωματιστό ζυμάρι, ανοίγοντας φύλλο και παρατηρώντας τα χρωματικά παιχνιδίσματα που έχει δημιουργήσει ο καθένας στη δική του μπάλα πηλού.
Στον δεύτερο κύκλο οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τεχνικές εφυάλωσης και χρήσης υαλοχρωμάτων. Θα χρησιμοποιήσουν την διασκεδαστική τεχνική της πολύχρωμης πιτσιλιάς εμπνευσμένη από τα έργα του εικαστικού Jackson Pollock και στη συνέχεια θα καλύψουν τα κεραμικά τους με γυαλί έτσι ώστε το καθένα από αυτά να έχει χρηστική ιδιότητα.
Στον τρίτο κύκλο οι συμμετέχοντες θα εφαρμόσουν με πινέλο πραγματικό χρυσό 24 καρατίων πάνω στα ψημένα και χρωματισμένα κεραμικά τους, αναδεικνύοντας έτσι τη χειροποίητη δημιουργία.
Εργαστήριο κεραμικής: Από την αρχαιότητα στην σύγχρονη τέχνη!
Κύκλος 3 εργαστηρίων για ενήλικες & εφήβους 15+ με την κεραμίστρια Ελπίδα Κουρτζή
Παρασκευές 03/11, 10/11, 24/11 | 17.30-19.45
Αριθμός συμμετεχόντων: Έως 10 άτομα
Κόστος συμμετοχής 3 κύκλων: 120€
Κόστος συμμετοχής για Young και Family Members: 96€

Latest..

Με πολύ κόσμο η εκδήλωση με τους λουκουμάδες στην πλ. Ελευθερίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Η Αδελφότης

ΚΩΣ: Με πολύ κόσμο οι Κώοι Μουσουλμάνοι γιόρτασαν  στην Πλ. Ελευθερίας, την πιο “γλυκιά” γιορτή των Μουσουλμάνων, το «Σεκέρ Μπαϊράμι», με πρωτοβουλία του Μορφωτικού  … [Read More...]

Για δημοσίευση η Προκήρυξη ΑΣΕΠ πλήρωσης 817 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας. – 4 θέσεις για Νοσοκομείο Καλύμνου

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]