Ένα σπάνιο σκαρί προσεχώς στο Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών στη Σάμο

ΣΑΜΟΣ: Ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του, τον βαρκαλά “Άγιος Δημήτριος”, ετοιμάζεται να υποδεχτεί προσεχώς το Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου, το οποίο θα εγκαινιαστεί εντός του 2024.
Το καΐκι είναι κατασκευασμένο το 1927 από τον φημισμένο ναυπηγό Γεώργιο Μυτιληναίο στη Σκιάθο.

Διασώθηκε από την πρώην Νομαρχία Χίου και παραχωρήθηκε με χρησιδάνειο στο Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου για να αποκατασταθεί και να εκτεθεί.

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου αναφέρουν σχετικά: “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον ξυλοναυπηγό Χρήστο Αναστόπουλο που ανέλαβε και ολοκληρώνει πολύ σύντομα, με απόλυτη επιτυχία, τις εργασίες αποκατάστασης του Αγίου Δημητρίου. Φυσικά ευχαριστούμε το Υπουργείο Ανάπτυξης και το ΕΣΠΑ που υποστήριξαν οικονομικά το έργο και έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την διάσωση της ξυλοναυπηγικής παράδοσης.
Το Άγιος Δημήτριος είναι ένα από τα παλαιότερα καΐκια που διασώζονται στο Αιγαίο και είναι τιμή μας να το έχουμε αποκατεστημένο, με υποδειγματικό τρόπο, και αξιόπλοο στο νέο Μουσείο που θα ανοίξει τις πόρτες του το 2024!

Latest..

Κυριακή στον καταπράσινο Αντριώτη, στο παραδεισένιο τοπίο με τα περιβόλια και οπωροφόρα δέντρα

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Αντριώτης (ή Αντρειώτης) ποταμός, παραπόταμος του Ευεργέτουλα, διαρρέει μια κατάφυτη περιοχή, γεμάτη περιβόλια κι οπωροφόρα δέντρα και δημιουργεί ένα παραδεισένιο … [Read More...]