“Έναν αιώνα +1” ζωής κλείνει ο Αντώνης Βαζανέλλης , με το μοναδικό χάρισμα δημιουργίας Καλύμνικων μαντινάδων, ποιημάτων, “πεισματικών” τραγουδιών!

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Αύριο 5 Ιουλίου 2024, ο αγαπητός και σεβάσμιος Αντώνης Βαζανέλλης, κλείνει “έναν ολόκληρο αιώνα ζωής συν ένα χρόνο” . Κλείνει τα 101 χρόνια και μπαίνει στα 102. Γεννήθηκε στην Κάλυμνο πριν 101 χρόνια στις 5 Ιουλίου 1923.
Από το kalymnos-news.gr, του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης, όπως και στην έντυπη εφημερίδα “ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ”  φιλοξενώντας τα ποιήματα του, επικοινωνήσαμε με τον κυρ Αντώνη για να του εκφράσουμε τις θερμές μας ευχές για τα 101ά του γενέθλια. Ο κυρ Αντώνης εξοχιάζει στα αγαπημένα του Αργινώντα και με τη βροντερή φωνή, με πνευματική διαύγεια, αλλά και συγκινημένος, θυμήθηκε τη συνεργασία που είχαμε για πολλά χρόνια, μας ευχαρίστησε και δεν παρέλειψε να μας πει και μία μαντινάδα:
Εγώ δεν είμαι άρχοντας, δεν είμαι πολιούχος,
είμαι αυτός που φαίνομαι, ένας μικροσυνταξιούχος
Ο Αντώνης Βαζανέλλης είναι ο τελευταίος από τους επιζώντες παλαιούς πολεμιστές. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό και συγκεκριμένα στο ιστορικό θωρηκτό “Αβέρωφ όπου κατατάχθηκε ως εθελοντής σε ηλικία 20 ετών. Μέχρι και πριν 3 χρόνια ήταν ανελλιπώς παρών σε όλες τις Εθνικές επετείους, καταθέτοντας στεφάνι εκ μέρους των Παλαιών πολεμιστών.
Γνήσιος Καλύμνιος, βοσκαρούι όπως θέλει να λέει, που αγάπησε τον τόπο, τους ανθρώπους, τη μουσική και τη διασκέδαση.Από πολύ μικρός είχε ένα ξεχωριστό χάρισμα να μπορεί να αυτοσχεδιάζει, να φτιάχνει μια μαντινάδα πάνω στο τραπέζι, με ρυθμό, στίχους με ομοιοκαταληξία, ποιήματα με νόημα και κυρίως την ώρα που πρέπει.
Δημιουργός πεισματικών(περιπαιχτικών) τραγουδιών και συνεργάτης για πολλά χρόνια στο Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Καλύμνου ,με τραγούδι, χορό και στίχους.
Άνθρωπος γλεντζές με κέφι, φαντασία για μια ολόκληρη ζωή τραγουδούσε, χόρευε, σκάρωνε σατιρικούς στίχους, έγραφε μαντινάδες και ποιήματα.
Ο Αντώνης Βαζανέλλης, αποτελεί ένα κεφάλαιο για την μουσική και λαϊκή στιχουργία της Καλύμνου. Μάλιστα έχει εκδώσει και ένα μεγάλου σχήματος βιβλίο 153 σελίδων, που έγραψε και τύπωσε με δικά του έξοδα και με τίτλο “Καλύμνικες Μαντινάδες”.
Πριν 6 χρόνια, τον Οκτώβριο 2018 βραβεύτηκε για την προσφορά του, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» και το Λύκειο των Ελληνίδων Καλύμνου στο Αναγνωστήριον «Αι Μούσαι»,όπου τραγούδησε κιόλας.
Από το kalymnos-news.gr να ευχηθούμε στον κυρ Αντώνη, να είναι καλά και χαρούμενος, να τον χαίρονται η κυρά Καλλιόπη η 91χρονη σύζυγος του ,που εδώ και 73 χρόνια βρίσκονται μαζί και αχώριστοι, τα δύο αξιόλογα παιδιά τους ο Σάκης και ο Γιώργος καθώς και οι 3 πανέμορφες εγγονές τους και οι συγγενείς του.

Latest..

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ

ΧΙΟΣ : Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με κυρίαρχο στόχο την ασφάλεια περιπατητών, προσκυνητών και πλήθους κόσμου που φέτος θα επισκεφτούν το Ιερό Προσκύνημα … [Read More...]

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΙΑΜΕΝΑΚΗΣ ΑΣΚΕΙ ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΛΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΧΙΟΣ : Ο Γιώργος Κλιαμενάκης, γνωστός για την έντονη πολιτική του δράση και την αγωνιστική του στάση, προχώρησε σε μια ακόμα σφοδρή κριτική κατά της Δημοτικής Αρχής Μαλαφή, … [Read More...]