Ένας &.θησαυρός&. στο Σκαλοχώρι!

ΛΕΣΒΟΣ:

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου παραλαμβάνει το κτίριο  του πολιτιστικού κέντρου Σκαλοχωριου όπου θα μεταφερθούν σημαντικά ευρήματα από τις ανασκαφές στην Αρχαία Άντισσα!O κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρει: 
Είναι ιδιαίτερη χαρά για την Εφορεια Αρχαιοτήτων Λέσβου του Υπουργείου Πολιτισμου και Αθλητισμού να παραλαμβάνει από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, την Κοινότητα Σκαλοχωριου το κτίριο του πολιτιστικού κέντρου Σκαλοχωριου για τις ανάγκες της ανασκαφης στην αρχαία Αντισσα με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως χωρος μουσειακων αποθηκών ώστε να προβάλει τα ιδιαίτερα σημαντικά ευρήματα των πολλων οικοδομικών φάσεων της αρχαίας πόλης-κρατους που άκμασε απο το τέλος της 3ης π.Χ. χιλιετίας έως τον 14ο αι. μ.Χ. 
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βερρο για την υποστήριξη του αιτήματος της Υπηρεσιας μας, στον δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Ρουσση, και στην εκλεκτή φίλη και ψυχή της ανασκαφής Δέσποινα Μαιακη που απο την αρχή των αρχαιολογικών ερευνών βρίσκεται ακούραστη συμπαραστάτης..
Όλους τους ευχαριστούμε θερμά… 

Latest..

ΑΝΤΙΜΟΝΙΟ: ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΟΡΥΚΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΧΙΟ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣ

ΧΙΟΣ : Αντιμόνιο: Το κρίσιμο ορυκτό που υπάρχει ελάχιστο στον πλανήτη και πλέον είναι απαραίτητο στην μικροηλεκτρονκή το έχει η Ελλάδα απο την αρχαιότητα σε Χίο και Κιλκίς. Το … [Read More...]

ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ “ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ” ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΧΙΟΣ : Αναφορά προς την Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου, κ. Ν. Μηταράκη σχετικά με την αναγνώριση της «προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου» σε υπαλλήλους που έχουν μεταταγεί … [Read More...]