Επέστρεψε το “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” μετά από 100 ημέρες. Κανένα μέλος από το ΔΣ της ΑΝΕΚ κατά την άφιξη του στο λιμάνι της Καλύμνου! (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 στις 11.20 το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλύμνου, το πλοίο “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” προερχόμενο από τον Πειραιά, όπου είχε μεταφερθεί ρυμουλκούμενο για επισκευές στις αρχές Δεκεμβρίου 2023.
Μετά από 100 ημέρες παραμονής στον Πειραιά, αναχώρησε χθες Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στις 18.40 το βράδυ για επιστροφή στην Κάλυμνο.
Μία επιστροφή στενάχωρη ,αφού παρ’ ότι μετά “κόπων και βασάνων” έλαβε χθες το πολυπόθητο Πιστοποιητικό Ασφαλείας Επιβατηγού Πλοίου (ΠΑΕΠ), το πλοίο “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” βρέθηκε εκτός επιδοτούμενων γραμμών:
1. «ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΛΕΡΟΣ – ΛΕΙΨΟΙ – ΠΑΤΜΟΣ – ΑΡΚΙΟΙ – ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΣΑΜΟΥ και επιστροφή» και
2 «ΚΑΛΥΜΝΟΣ- ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ και επιστροφή»
Η ΑΝΕΚ από την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, κηρύχθηκε έκπτωτη ,με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Να θυμίσουμε ότι το πλοίο “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου 2022 προσέκρουσε σε βράχια δυτικά της Τελένδου με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές ζημιές και 2 ρήγματα. Στις 6 Δεκεμβρίου 2022, ρυμουλκούμενο μεταφέρθηκε στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Πειραιά, για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και για την προβλεπόμενη ετήσια συντήρηση.
Βέβαια αλγεινή εντύπωση προκαλεί, ότι κατά την άφιξη στο λιμάνι της Καλύμνου μετά από 100 ημέρες, δεν υπήρχε ούτε ένα μέλος της ΔΣ της ΑΝΕΚ για να καλωσορίσει τον καπετάνιο και το πλήρωμα. Μπορεί να απουσιάζουν εκτός Καλύμνου, ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης, που νοσηλεύεται στην Αθήνα και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Γεώργιος Θανάτσης , όμως είναι στην Κάλυμνο τα περισσότερα μέλη του ΔΣ και μάλιστα δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης.
Δυστυχώς έρχονται δύσκολες ημέρες για την ΑΝΕΚ, οι εξελίξεις προ μηνύονται ραγδαίες και φαίνεται ότι κάποιοι από το ΔΣ θεώρησαν να λάμψουν διά της απουσίας τους ή για να το πούμε και στη ναυτική διάλεκτο “άρχισαν να εγκαταλείπουν το σκάφος”
Δείτε φωτογραφίες και video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς από την άφιξη του “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ”

Latest..

Τρεις ανήλικες απέδρασαν από το σπίτι της μητέρας τους στον Βόλο – Τις κρατούσε σε «ομηρία» – Επέστρεψαν στον πατέρα τους στη Ρόδο

ΚΩΣ: Σε δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια 40χρονη γυναίκα για αρπαγή ανηλίκων – Δεν τις επέστρεψε ποτέ στον πατέρα … [Read More...]

Ιατρικός Σύλλογος Κω: Είναι γνωστό ότι τα λαϊκά δικαστήρια αποπροσανατολίζουν και φανατίζουν δημιουργώντας έντονο αίσθημα ανασφάλειας.

ΚΩΣ: Είναι γνωστό ότι τα λαϊκά δικαστήρια αποπροσανατολίζουν και φανατίζουν δημιουργώντας έντονο αίσθημα ανασφάλειας. Οι ιατροί γνωρίζουμε έμπρακτα ότι λύσεις στα προβλήματα … [Read More...]