Επιχειρηματίες σε απόγνωση… η σαιζόν ξεκίνησε και στο βάθος πρόστιμα! Το απόλυτο «ψηφιακό» φιάσκο | Γράφει η Ευτυχία Σταθοπούλου

ΚΩΣ:

Επιχειρηματίες σε απόγνωση … η σαιζόν ξεκίνησε και στο βάθος πρόστιμα! Το απόλυτο «ψηφιακό» φιάσκο..

Ένα τεράστιο χάος επικρατεί στην αγορά με τις απέλπιδες προσπάθειες των επιχειρήσεων να συνδέσουν τις ταμειακές τους με τα POS προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα που είναι προ των πυλών… και μάλιστα χωρίς να έχουν ευθύνη.
Πάροχοι τεχνικής υποστήριξης και λογιστές βρίσκονται στα όρια νευρικής κρίσης αφού όλη μέρα έχουν μία και μοναδική ασχολία : Πώς θα συνδέσουν τις ταμειακές με τα pos των επιχειρήσεων. Αλλά ακόμα και αν έχει γίνει σύνδεση τα προβλήματα συνεχίζονται αφού οι ταμειακές «κολλάνε» ή αναβαθμίζονται εν μία νυκτί. Αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το σύστημα.
Πράγμα που μπορεί να δημιουργεί και ουρές στα καταστήματα.
Δεν θέλουμε να φανταστούμε τί θα γίνει μόλις ξεκινήσει για τα καλά η σαιζόν και το νησί θα είναι γεμάτο.
Τα πρόστιμα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ κυμαίνονται από 10.000 έως 20.000 ευρώ ανάλογα με το σύστημα που τηρούν οι επιχειρήσεις ενώ πάροχοι υποστήριξης, τράπεζες και όλοι οι σχετιζόμενοι δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα αφού τα αιτήματα και τα προβλήματα είναι χιλιάδες.  Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται όλοι στο όριο … εγκεφαλικού.
Ο θρίαμβος της ψηφιοποίησης κατέληξε σε ψηφιακό φιάσκο αφού τα αιτήματα είναι χιλιάδες και οι τεχνικοί αδυνατούν να ανταποκριθούν.
Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου κλείσει την «μαύρη τρύπα» των φορολογικών εσόδων επέλεξε αυτόν τον τρόπο. Όμως η εφαρμογή του μέχρι σήμερα όχι μόνο ομαλά δεν γίνεται , αλλά έχει φέρει χιλιάδες επιχειρήσεις σε απόγνωση.
Μία μικρή βόλτα στην αγορά και καταλαβαίνεις αμέσως την ψυχολογία των επιχειρηματιών.
Πρέπει άμεσα να δοθεί νέα παράταση , να σταματήσουν οι απειλές με τα πρόστιμα και να γίνει πιο ομαλά η διαδικασία ψηφιοποίησης.
Δυστυχώς αυτή η απόφαση της Κυβέρνησης δεν θα της βγει σε καλό καθώς έχει βάλει απέναντι της τους επιχειρηματίες.
Για να δούμε ο επιχειρηματικός κόσμος θα στείλει το μήνυμα στις Ευρωεκλογές;

Άρθρο της Ευτυχίας Σταθοπούλου

Latest..