Επιχείρηση διάσωσης δεκαεννέα ατόμων και περισυλλογή μίας σορού γυναίκας νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δεκαεννέα αλλοδαπών και περισυλλογή μίας σορού γυναίκας πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου.
Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον ευρωπαΐκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ”112” για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.
Άμεσως για την περιοχή απέπλευσαν δύο Περιπολικά σκάφη, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιπρόσθετα, δεσμεύτηκε και το Φ/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΚΑΡΙΕΡ 1” Ν.Π. 12640 για παροχή συνδρομής.
Έξι άτομα περισυνελέγησαν από τη θάλασσα, ενώ δώδεκα από τους διασωθέντες εντοπίστηκαν στην ημιβυθισμένη λέμβο. Το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και ανέσυρε μία γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Επιπρόσθετα, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, εντοπίστηκε σώα μία ακόμη γυναίκα, την οποία περισυνέλεξε Τουρκική Ακταιωρός και στη συνέχεια την παρέδωσε στο δεύτερο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου Σάμου και από εκεί στο ΚΕΔΝ Σάμου. Η γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου.

Latest..

7o ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Στην 7η θέση των κορυφαίων φρούτων ανά τον κόσμο βρίσκεται το Μανταρίνι Χίου σύμφωνα με διαγωνισμό του Τasteatlas. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Ροδάκινο Νάουσας. Αναλυτικά … [Read More...]