Επικυρώθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου τα πρακτικά εκλογής Προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής δήμου Καλυμνίων.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Επικυρώθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου τα πρακτικά των δημαιρεσιών της 2ας Ιανουαρίου 2024,που αφορούσαν στην εκλογή Προεδρείου και της Δημοτικής Επιτροπής δήμου Καλυμνίων.
Σύμφωνα με τις 2 αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου:

  1. Επικυρώνεται ως νόμιμη την εκλογή του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλυμνίων, για το χρονικό διάστημα από 02-01-2024 έως και 30-06- 2026, σύμφωνα με το υποβληθέν πρακτικό εκλογής.
  2. Επικυρώνεται ως νόμιμη την εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Καλυμνίων, για το χρονικό διάστημα από 02-01-2024 έως και 30-06-2024, σύμφωνα με το υποβληθέν πρακτικό εκλογής.

Να θυμίσουμε ότι η νέα σύνθεση του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, από 02-01-2024 έως και 30-06- 2026 έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Μαραγκός Δημήτριος
Αντιπρόεδρος: Αλαχούζος Ιωάννης(Κρις) Χρυσόστομος
Γραμματέας: Μαύρου Καλλιόπη
Η σύνθεση της δημοτικής επιτροπής για τη θητεία από 2.1.2024 έως την 30η Ιουνίου 2026 έχει ως εξής:
Τακτικά μέλη παράταξης δημάρχου: 1. Θεοφιλίδης Ιωάννης,2. Λελέκης Μιχαήλ, 3. Μουσελλής Βασίλειος, 4. Χαλίκος Πανορμίτης.
Αναπληρωματικά μέλη παράταξης δημάρχου: 1.Σφουγγαριστός Χαράλαμπος, 2.Καμπουράκης Μιχαήλ, 3.Καναβούρη Χρυσοβαλάντη,4. Τρικοίλης Αναστάσιος.
Τακτικά μέλη από τις παρατάξεις της μειοψηφίας : 1. Γαλουζής Ιωάννης,2.Διακομιχάλης Δημήτριος.
Αναπληρωματικά μέλη από τις παρατάξεις της μειοψηφίας: 1. Μαύρος Γεώργιος, 2. Χούλλης Σακελλάριος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr το νέο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει στην 1η τακτική του συνεδρίαση τις αμέσως επόμενες ημέρες. Με βάση τα προβλεπόμενα χρονικά όρια σύγκλησης του ΔΣ, αυτό μπορεί να συνεδριάσει νωρίτερα, το ερχόμενο Σάββατο. Αν δεν επιλεγεί το Σάββατο η συνεδρίαση θα γίνει στις αρχές τις ερχόμενης εβδομάδας.
Στην ημερήσια Διάταξη αυτής της 1η τακτικής συνεδρίασης το ενδιαφέρον εστιάζεται στα θέματα που αφορούν στην παραλαβή των Νομικών προσώπων με ορισμό των νέων ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της Ανώνυμης Εταιρείας  Πολυδραστική του Δήμου. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αν στα θέματα υπάρχει και η νέα κατανομή των μετοχών της ΑΝΕΚ που διαθέτει ο Δήμος Καλυμνίων , ώστε η πλειοψηφία να περιέλθει στη νέα Δημοτική Αρχή, προκειμένου στη συνέχεια ακολουθήσει Γενική Συνέλευση μετόχων για την εκλογή νέου ΔΣ . Επίσης στα θέματα θα υπάρχει η εκλογή εκπροσώπων στην ΠΕΔ, καθώς και η συγκρότηση των διάφορων Επιτροπών αλλά και επείγοντα θέματα.

Latest..

Σάμος: Όπλα, ναρκωτικά και αρχαία

ΣΑΜΟΣ: Πολύ περισσότερα από όσα περίμεναν ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας στα δύο σπίτια ενός 66χρονου Έλληνα στη Σάμο, όταν τα έκαναν φύλλο και φτερό στο πλαίσιο … [Read More...]