Επιμόρφωση στις πρώτες βοήθειες με πρωτοβουλία του 1ου Νηπιαγωγείου Αγίου Κηρύκου

ΙΚΑΡΙΑ: Μια αξιόλογη πρωτοβουλία πήρε το 1ο Νηπιαγωγείο Αγίου Κηρύκου και στα πλαίσια σχεδίου δράσης με τίτλο « Ένα Σχολείο ανοιχτό! Δίνω το χέρι μου στην κοινότητα!», πραγματοποίησε επιμόρφωση πρώτων βοηθειών. Η επιμόρφωση έγινε από το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ Ικαρίας για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Μετά από το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τους εκπαιδευτικούς, θα ακολουθήσει ενημερωτική δράση με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου.

Το σχετικό δελτίο τύπου:
1ο Νηπιαγωγείο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας
Επιμόρφωση Πρώτων Βοηθειών

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης που υλοποιούμε στο σχολείο μας κατά τη φετινή σχολική χρονιά, με τίτλο « Ένα Σχολείο ανοιχτό! Δίνω το χέρι μου στην κοινότητα!», πραγματοποιήσαμε την Κυριακή 12 Μαρτίου επιμόρφωση στις Πρώτες Βοήθειες.
 
Ευχαριστούμε θερμά το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ Ικαρίας, τον κ Λιάρη Σταμάτη και τη Διασώστρια-εκπαιδεύτρια κα Μαυρονικόλα Κωνσταντίνα, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας, για επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου μας και αριθμό γονέων στα νέα πρωτόκολλα των Πρώτων Βοηθειών.
Πρωταρχικός μας στόχος αποτελεί η παροχή άμεσης βοήθειας σε όποιον μας χρειάζεται, παιδί ή ενήλικας, με τρόπο ασφαλή, τόσο για τον πάσχοντα-θύμα όσο και γι’ αυτόν που θα κληθεί να προσφέρει τις πρώτες προνοσοκομειακές βοήθειες, ακολουθώντας τις βασικές αρχές παροχής βοήθειας, όπως η διασώστρια κα Μαυρονικόλα μας παρουσίασε:

Γενικά χαρακτηριστικά του ατόμου που παρέχει Πρώτες Βοήθειες.
• Να διατηρεί τον αυτοέλεγχό του.
• Να εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια στον πάσχοντα.
• Να ενεργεί υπό συνθήκες ασφάλειας για τον εαυτό του αλλά και για τον πάσχοντα.
• Να χρησιμοποιεί τη λογική του και να σκέφτεται με ηρεμία.
• Να καλεί εξειδικευμένη βοήθεια ΕΚΑΒ- 166 ή 112.
• Να μην κάνει πράξεις που θα προκαλέσουν κίνδυνο απώλειας της ζωής ή μη αναστρέψιμης βλάβης στον πάσχοντα.
Προσέγγιση πάσχοντα.
• Ασφάλεια πάσχοντα και διασώστη.
• Εκτίμηση της επείγουσας κατάστασης.
• Άμεση ειδοποίηση του ΕΚΑΒ-166 ή 112.
• Μεταφορά στο νοσοκομείο
Μετά από το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τους εκπαιδευτικούς, θα ακολουθήσει ενημερωτική δράση με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου μας, με την συμβολή γονέα νοσηλεύτριας, προκειμένου να κατανοήσουν τα παιδιά τη χρησιμότητα του ΕΚΑΒ και τη σημασία των υγειονομικών επαγγελμάτων για τη ζωή μας.

Latest..

Θετικά αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της ΑΝΕΚ στη συνάντηση του Δημάρχου Δ. Διακομιχάλη με τον Υπουργό Ναυτιλίας.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]