ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

ΧΙΟΣ :
Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου απέστειλε επιστολή προς τους βουλευτές του Βορείου Αιγαίου, καθώς και προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) και τα ΜΜΕ της περιοχής, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για την σχεδιαζόμενη τροποποίηση του Κώδικα Μεταθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρεται στην πρόταση της κυβέρνησης να τροποποιήσει το Π.Δ. 100/2003, το οποίο ρυθμίζει τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προτεινόμενη κατάργηση του άρθρου που διασφαλίζει το αμετάθετο των Αστυνομικών Υποδιευθυντών.

Η Ένωση Αξιωματικών τονίζει ότι η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα συνιστά σημαντική οπισθοδρόμηση για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αξιωματικοί επισημαίνουν ότι τέτοιες αλλαγές θα επαναφέρουν παλαιές και ανεπιθύμητες νοοτροπίες, αναφέροντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Θα δεις πού θα σε στείλω!», το οποίο με πολλούς αγώνες έχουν αφήσει πίσω τους.

Οι αξιωματικοί ζητούν από τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενεργήσουν άμεσα για την ακύρωση της προτεινόμενης τροποποίησης. Υπογραμμίζουν ότι η αλλαγή αυτή θα οδηγήσει σε περαιτέρω αφαίμαξη των ακριτικών περιοχών, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ομαλή λειτουργία της αστυνομίας σε αυτές τις περιοχές, προς όφελος της Αθήνας.

Η επιστολή υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Ένωσης, Ιωάννη Αραμπατζή, και τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτριο Αμουτζιά, οι οποίοι καλούν τους βουλευτές να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά στις ανησυχίες και τα αιτήματα της Ένωσης.

Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Βορείου Αιγαίου συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να αγωνίζεται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των συνθηκών εργασίας των μελών της, καθώς και για την προστασία της ασφάλειας στις ακριτικές περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά η επιστολή:
Σας αποστέλλουμε συνημμένα το ανωτέρω σχετικό έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, σύμφωνα με το οποίο δρομολογείται από την Κυβέρνηση η τροποποίηση του Π.Δ. 100/2003 «τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού». Ειδικότερα, έχει προταθεί να καταργηθεί το επίμαχο άρθρο ως προς το αμετάθετο των Αστυνομικών Υποδιευθυντών.
Τυχόν υλοποίηση της πρότασης αυτής, θα αποτελέσει οπισθοδρόμηση για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς θα είναι το πρώτο βήμα για την επιστροφή σε μαύρες εποχές και νοοτροπίες τύπου «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Θα δεις πού θα σε στείλω!», που με πολλούς αγώνες αφήσαμε πίσω μας.
Κυρία και κύριοι βουλευτές,
Με το παρόν έγγραφο σας κάνουμε γνώστη την προσπάθεια καταστρατήγησης ενός κεκτημένου ετών, που προσδίδει μια αξιοπρεπή υπηρεσιακή πορεία στον Έλληνα Αξιωματικό και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την περαιτέρω αφαίμαξη των ακριτικών μας περιοχών στο όνομα της ασφάλειας της Αθήνας.
Σας θέτουμε προ των ευθυνών σας και αναμένουμε τις ενέργειές σας για την ακύρωσή αυτής της επιχειρούμενης τροποποίησης;

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΜΟΥΤΖΙΑΣ

Latest..