ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΓΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ – ΚΛΑΔΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

ΧΙΟΣ :
Ακολουθεί επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χίου, κου Λεγάτου Παντελή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κο Ιωάννη Οικονόμου αναφορικά με την απόφαση για τη λήψη της σχετικής  φωτογραφίας, έκδοσης των νέων Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, στα αστυνομικά τμήματα της  χώρας.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Η σχεδιαζόμενη αφαίρεση σημαντικού κύκλου εργασιών από τους επαγγελματίες φωτογράφους, η οποία θα προκύψει ως συνέπεια της δυνατότητας λήψης της σχετικής φωτογραφίας στα αστυνομικά τμήματα της χώρας έχει δικαίως προβληματίσει τα μέλη μας.
Ο κλάδος των φωτογράφων -κυρίως τα μικρότερα συνοικιακά στούντιο φωτογράφισης- θα πληγεί σημαντικά από το συγκεκριμένο σχεδιασμό, καθώς αφενός θα απωλέσει άμεσα ένα σημαντικό κομμάτι τζίρου και αφετέρου ενδεχομένως θα ανοίξει ο δρόμος για αφαίρεση και άλλων συναφών φωτογραφικών υπηρεσιών από πιστοποιημένους επαγγελματίες.
Σημειολογικά εξάλλου για ένα σημαντικό αριθμό πελατών -κυρίως νεότερων- η λήψη της φωτογραφίας για το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας είναι η πρώτη επαφή με τη φωτογραφική τέχνη και τον επαγγελματία φωτογράφο και με την παρούσα διάταξη αυτή η «σχέση» αποκόπτεται.
Δεδομένου ότι η απόφαση αυτή -όπως τονίσαμε ήδη- πλήττει ιδιαίτερα τις μικρότερες επιχειρήσεις του κλάδου απειλώντας ενδεχομένως και τη βιωσιμότητα τους, παρακαλούμε όπως αναθεωρήσετε το σχεδιασμό σας.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση απαιτηθεί.

 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου
Παντελής Λεγάτος

Latest..

Ημερίδα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης: «Νοσηλευτικές Προκλήσεις στην παροχή Υπηρεσιών Υγείας σε παραμεθόριο νησιωτική περιοχή».

ΛΕΣΒΟΣ: Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης ‘Βοστάνειο’ και η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με το ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. Λέσβου και υπό την αιγίδα της … [Read More...]

Ενημέρωση μαθητών για τον εθελοντισμό, τις δράσεις & το ανθρωπιστικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΛΕΣΒΟΣ: Το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών για την αξία του εθελοντισμού, πραγματοποίησε τον Ιανουάριο … [Read More...]

Διεθνής καταδίκη για τη σφαγή αμάχων στη Γάζα – Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αφαλείας του ΟΗΕ

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]