ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ

ΧΙΟΣ :
Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές, καθώς η χώρα μας βιώνει μια νέα μαζική άφιξη μεταναστών που φτάνουν στην πατρίδα με λαθραίο τρόπο από την Τουρκία, που έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιεί τους μετανάστες στα πλαίσια ενός υβριδικού πολέμου που έχει εξαπολύσει κατά της Ελλάδας. Στη Δομή της Σάμου ο αριθμός των διαμενόντων έχει ξεπεράσει τα 2000 άτομα, ενώ στη Χίο, στη ΒΙΑΛ οι διαμένοντες έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες μέρες.

Η εικόνα είναι ανησυχητική, καθώς ξυπνούν οι άσχημες μνήμες του παρελθόντος με τους κατοίκους να βιώνουν στο πετσί τους τις αρνητικές συνέπειες της μεταναστευτικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαίο για τους Συνδυασμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να λάβουν ξεκάθαρη θέση σχετικά με το ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης. Η ιστορία της χώρας μας, με τα γεγονότα του παρελθόντος, δείχνει την ανάγκη για στρατηγική διαχείριση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Οι τοπικές κοινότητες ανησυχούν για τις συνέπειες που θα έχει η επανεμφάνιση της κρίσης στην οικονομία, την ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή των περιοχών τους. Είναι ουσιώδες για τους  Αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διατυπώσουν συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

* ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Latest..