ΛΕΣΒΟΣ: Επιτέλους αφού πέρασαν 8 χρόνια από τον φονικό σεισμό της Βρίσας και αφού το Ελληνικό κράτος έδειξε όλη του τη γύμνια μη μπορώντας να αναστηλώσει τουλάχιστον την “πληγωμένη” από τον εγκέλαδο εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου έρχεται τώρα ένας Λέσβιος επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Βρίσα να διαθέσει ότι κεφάλαια χρειάζονται για να φτιάξει τον ιερό ναό και έτσι οι κάτοικοι του χωριού και κυρίως οι ηλικιωμένοι να βρουν ξανά τον τόπο θρησκείας του για να εκκλησιάζονται και να εκτελούν κάθε θρησκευτική τους τελετή όπως γάμους βαπτίσεις κλπ
Ο γνωστός επιχειρηματίας Θεόδωρος Κούσκος με την έντονη επιχειρηματική του δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια στη Λέσβο έχοντας και έντονο το αίσθημα της πίστης του βλέποντας την ανυπαρξία του Ελληνικού Κράτους θα αναλάβει την αναστήλωση της εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου.
Έτσι αφού αρχικά πριν λίγες ημέρες μετέφερε την απόφασή του αυτή στον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο χθες επισκέφθηκαν οι δυο τους τη Βρίσα όπου έξω από την εκκλησία συναντήθηκαν με εκπροσώπους της εκκλησιαστικής επιτροπής και με τον εφημέριο ιερέα Ξενοφώντα Σάμιο για να σχεδιάσουν το όλο έργο.
Έτσι άνοιξε ο δρόμος ώστε να παρθούν όλες οι σχετικές άδειες εκτέλεσης του έργου και να αποκτήσουν επιτέλους οι Βρισαγώτες ξανά τη δική τους εκκλησιαστική στέγη.
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Κούσκος παρέθεσε γεύμα στον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο που αλλού στο “Ζούρος ρέστωραν” όπου ο Απόστολος Ζούρος φρόντισε όπως μόνο εκείνος ξέρει για όλα τα υπόλοιπα!!!
Το άρθρο Επιτέλους… Αναστηλώνεται από ιδιώτη επιχειρηματία ο Άγιος Κωνσταντίνος στη Βρίσα!!! εμφανίστηκε πρώτα στο Lesvos News .gr με την Υπογραφή του Γιάννη Συνάνη – Ειδήσεις από τη Λέσβο – Ειδήσεις από το Αιγαίο και όλη την Ελλάδα.
