Επιτέλους…. ένας ξεχωριστός υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

ΛΕΣΒΟΣ:

«Έχω επίγνωση ότι δε διαθέτω κομματική προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία μου είναι στην εργασία, στην κοινωνική ζωή. Η υποψηφιότητα που τώρα θέτω δείχνει έναν άλλο δρόμο: Από την κοινωνία και για την κοινωνία.
Αρκετές γενιές χάθηκαν. Είναι ώρα να φτιάξουμε το Ελληνικό Όνειρο που τόσο έχουμε ανάγκη. Με ένα κράτος που διασφαλίζει ισοτιμία στην ευκαιρία. Με έναν πολίτη που το μέλλον του δεν προδιαγράφεται από το πού και πώς γεννήθηκε».
Με το μήνυμα αυτό συνοδεύει το βίντεο στο οποίο ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.
Μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών ο Στέφανος Κασσελάκης επιβεβαίωσε τις προθέσεις του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μέσω τον social media. Το απόγευμα θα βρεθεί στα Χανιά όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στους Τάφους των Βενιζέλων, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής των Χανιών.
Τι αναφέρει στο μήνυμά του
«Γεννήθηκα σε μία χώρα με κληρονόμους πρωθυπουργούς σε μια οικογένεια με αυτοδημιούργητους γονείς» αναφέρει στην αρχή του μηνύματός του όπου στη συνέχει παρουσιάζει τον εαυτό του, τις καταβολές του, την επαγγελματική και προσωπική του πορεία.
Ο κ. Κασσελάκης υπογραμμίζει ότι διαθέτει προτάσεις που άλλοι φοβούνται να τις πουν ενώ σημειώνει «δεν έχω γκέι ατζέντα, έχω ανθρώπινη ατζέντα» και παραθέτει τα εξής:
«Προνόμια τέλος, διαφάνεια παντού, τομές σε παιδεία, υγεία εργασία και δικαιοσύνη, διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας και κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στον Στρατό».
«Για να γίνει το ελληνικό όραμα πραγματικότητα πρέπει να νικήσουμε όσους ωφελούνται από μία Ελλάδα άγονο χωράφι και όχι Ευρώπη στην πράξη», ανέφερε ενώ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο διεκδικεί να σταθεί απέναντι ως αντίπαλο δέος που θα κάνει και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ νικητή.
«Δεν μπορούν να με εξαγοράσουν» σημείωσε «όπως δεν μπόρεσαν να εξαγοράσουν και τον Αλέξη Τσίπρα», ενώ χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του ριζοσπαστική όπως «ριζοσπαστική είναι και η ζωή μου».
Παρατίθεται αναλυτικά η ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
«Με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι.
Γεννήθηκα στο Μαρούσι το 1988.
Σε μία χώρα με κληρονόμους πρωθυπουργούς. Σε μία οικογένεια με αυτοδημιούργητους γονείς. Η μητέρα μου, οδοντίατρος, δούλευε μέρα-νύχτα να στηρίξει τον πατέρα μου, όσο εκείνος άρχιζε την εταιρεία του. Τελικά αυτή η εταιρεία μεγάλωσε και εγώ βρέθηκα να μεγαλώνω στην Εκάλη.
Μόνο που αυτή η ευμάρεια ήταν τελικά επιφανειακή – όπως ήταν και της Ελλάδας. Το παραδικαστικό κύκλωμα χτύπησε τους γονείς μου και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν.
Έτσι, στα 14 μου βρέθηκα μόνος μου στην Αμερική. Όχι για πολυτέλεια. Από ανάγκη. Ήμουν τυχερός που ένα από τα παλαιότερα λύκεια των Ηνωμένων Πολιτειών μού έδωσε πλήρη υποτροφία.
Και αργότερα, η υποτροφία Ανδρέα Δρακόπουλου μου επέτρεψε να φοιτήσω στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.
Το 2009, στα 21 μου και εν μέσω οικονομικής κρίσης, βρήκα δουλειά στην Goldman Sachs και είδα από κοντά τι είναι Κεφάλαιο. Το να αγοράζεις τον κόπο του άλλου στα φτηνά. Το πόση αλαζονεία φέρνει το χρήμα.
Γι’ αυτό και άφησα αυτήν τη δουλειά. Πήρα δάνειο με προσωπική εγγύηση, και τρία χρόνια μετά κατάφερα να μπω στην ποντοπόρο ναυτιλία. Διαχειριζόμενος ρίσκο όλο το 24ωρο.
Μετά από πολύ ιδρώτα, πήρα μια μεγάλη οικονομική ανάσα. Αλλά υπάρχει μια άλλη ανάσα, πολύ πιο σημαντική: Είναι η ανάσα της ελευθερίας.
Γνώρισα τον Τάιλερ στα 31 μου. Νοσοκόμος στις ΜΕΘ, ξαγρυπνούσε δίπλα στους ασθενείς, ενώ έκανε το διδακτορικό του με το φως της μέρας. Και όπως είχα δει από τους γονείς μου στα εύκολα και στα δύσκολα, όταν βρίσκεις έναν άνθρωπο καλύτερο από σένα, κάνεις ό,τι μπορείς να τον κρατήσεις, ό,τι και να λένε οι άλλοι.
Δεν έχω γκέι ατζέντα. Έχω ανθρώπινη ατζέντα. Με προτάσεις που τις διαβάσατε πριν από μερικές μέρες, που άλλοι φοβούνται να τις πουν.
Προνόμια για λίγους και εκλεκτούς τέλος, διαφάνεια παντού, τομές σε υγεία, παιδεία, εργασία, δικαιοσύνη, διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στο στρατό.
Έχω επίγνωση ότι δε διαθέτω κομματική προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία μου είναι στην εργασία και στην κοινωνική ζωή. Η υποψηφιότητα λοιπόν που τώρα θέτω, δείχνει έναν άλλο δρόμο: Από την κοινωνία, για την κοινωνία.
Αρκετές γενιές χάθηκαν. Έφτασε η ώρα να φτιάξουμε το Ελληνικό Όνειρο που τόσο έχουμε ανάγκη. Με ένα κράτος που διασφαλίζει την ισοτιμία στην ευκαιρία. Με έναν πολίτη που το μέλλον του δεν προδιαγράφεται από το πού και πώς γεννήθηκε.
Για να γίνει το Ελληνικό Όνειρο πραγματικότητα, πρέπει να νικήσουμε όσους ωφελούνται από μία Ελλάδα άγονο χωράφι και όχι Ευρώπη στην πράξη.
Θέλετε να βάλετε απέναντι στον κληρονόμο Μητσοτάκη ένα άτομο αυτοδημιούργητο;
Θέλετε να βάλετε απέναντι στους δήθεν άριστους ένα άτομο που μιλάει καλύτερα αγγλικά από αυτούς, που τους έχει κερδίσει σε μαθηματικούς διαγωνισμούς και πτυχία;
Θέλετε να βάλετε απέναντι στον Πρωθυπουργό της δήθεν οικονομικής σταθερότητας ένα άτομο που ξέρει καλύτερα χρηματοοικονομικά και επιχειρείν από εκείνον επειδή έχει δουλέψει και επιχειρήσει;
Θέλετε να βάλετε απέναντι στον σκηνοθετημένο Πρωθυπουργό του Γκρίνμπεργκ έναν άνθρωπο με ενσυναίσθηση;
Θέλουμε να βάλουμε απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάποιον που θα τον νικήσει;
Εγώ έχω όρεξη, δεν έχω καμία απολύτως εξάρτηση, δεν μπορούν να με εξαγοράσουν, όπως δεν μπόρεσαν να εξαγοράσουν τον Αλέξη.
Η υποψηφιότητα μου, είναι ριζοσπαστική, όπως και η ζωή μου

Latest..