Επιτυχία για τους Μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης στο ACSTAC 2024 του κολλεγίου Ανατόλια.

ΛΕΣΒΟΣ:

Οι μαθητές των ομίλων Μετεωρολογίας και 3D printing του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο πρόσφατο μαθητικό συνέδριο ACSTAC 2024 που διοργανώθηκε από το κολλέγιο Ανατόλια στην Θεσσαλονίκη από τις 19 έως τις 20 Απριλίου, ανάμεσα σε περίπου 550 μαθητές και μαθήτριες από 40 δημόσια και ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μυτιλήνη, Κω, Κρήτη, Βοιωτία, κ.ά.) που παρουσίασαν τις εργασίες τους ως πραγματικοί ερευνητές, αναπτύσσοντας δεξιότητες έρευνας, κριτικής σκέψης, συνεργασίας και επικοινωνίας, και δίνοντας υπόσταση σε ιδέες που συνδυάζουν την επιστημονική γνώση και το κοινωνικό όφελος. Οι επιτυχίες των μαθητών μας ήταν εντυπωσιακές:

  1. Σύνδεση με την τοπική κοινωνία: Κατασκευή Μετεωρολογικού Σταθμού

Οι μαθητές κατέλαβαν την πρώτη θέση στον τομέα “Σύνδεση με την τοπική κοινωνία”. Οι μαθητές μας ανέπτυξαν έναν πρωτοποριακό μετεωρολογικό σταθμό που συνδέεται με την τοπική κοινότητα. Η κατασκευή του σταθμού βασίστηκε σε επιστημονικές αρχές και προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας.

  1. Έξυπνες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα: Κατασκευή 3D Κράνους

Οι μαθητές κατέλαβαν την πρώτη θέση στον τομέα “Έξυπνες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα”. Οι μαθητές μας δημιούργησαν ένα εξαιρετικό 3D κράνος, το οποίο προσφέρει καινοτόμες λύσεις για καθημερινά προβλήματα. Η κατασκευή του κράνους συνδυάζει την τεχνολογία της εκτύπωσης 3D με την ασφάλεια και την άνεση.
Επιπλέον στον διαγωνισμό Hackathon που διεξήχθη για πρώτη φορά, οι μαθητές μας αφού είχαν προκριθεί στην τελική επτάδα, κατέλαβαν την 3η θέση με την καινοτόμο παρουσίαση «ηλεκτρονικό απουσιολόγιο μαθητών».

Latest..