Επιτυχία Νισυρίων μαθητών σε Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό

ΚΩΣ:

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΙΣΥΡΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Οι μαθητές του Γυμνασίου Λ.Τ. Νισύρου συμμετείχαν στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης (ΠΜΔ) – ΜΛΥΣ “Alan Turing 2023-2024”.
Οι γενικοί στόχοι του Διαγωνισμού Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης είναι να ενισχύσει το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών για τα Μαθηματικά και την Πληροφορική και να αναπτύξει την προσωπικότητα των μαθητών/τριών, την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την αυτοαντίληψη μέσα από ομαδοσυνεργατικές μεθόδους επίλυσης προβλημάτων. Επίσης στοχεύει στην ενίσχυση της καλλιέργειας της κριτικής, λογικής και αναλυτικής σκέψης των μαθητών/τριών μέσω της επίλυσης γρίφων και προβλημάτων.
Είμαστε υπερήφανοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι για τα παιδιά της Νισύρου που κατάφεραν να περάσουν στην Ημιτελική φάση του διαγωνισμού.
Οι μαθητές του Γυμνασίου Λ.Τ. Νισύρου που πέρασαν στην Ημιτελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί διά ζώσης το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στην Πάτρα, στα Πειραματικά Σχολεία του Πανεπιστημίου της πόλης, είναι:

  1. Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης
  2. Αλέξανδρος Καπαράκης
  3. Φιλίππου Κανάρη Νεφέλη – Ευαγγελία

Ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος δήλωσε: «Συγχαίρω τα παιδιά για την σπουδαία επιτυχία τους. Συγχαίρω τους καθηγητές και τους γονείς για το έργο που επιτελούν. Το μέλλον της κοινωνίας βρίσκεται στα νέα παιδιά, τα οποία θα πρέπει να ενισχύονται με κάθε τρόπο έτσι ώστε να οραματίζονται συνεχώς νέους στόχους, να δράττουν κάθε ευκαιρία που διατίθεται και να καταφέρνουν να υλοποιούν τα όνειρά τους. Ο Δήμος μας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, εξαντλεί κάθε δυνατότητα και μέσο προκειμένου να συνδράμει και να ενισχύει το εκπαιδευτικό έργο που συντελείται στα σχολεία της Νισύρου. Ευχαριστεί την εταιρεία Blue Star Ferries για την παροχή δωρεάν εισιτηρίων στους μαθητές και τους συνοδούς τους, έπειτα από το αίτημά μου».

Latest..

Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικού Ντοκιμαντέρ BIFED Λήμνος. Απόψε στις 21:00 στην πλατεία Λιβαδοχωρίου η βραβευμένη ταινία “Breaking Social”.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]