Επιβεβαίωση Γιάννη Μπουρνού: Η ΝΔ θα ιδιωτικοποιήσει τη διαχείριση απορριμμάτων στο Νομό Λέσβου. Κείμενο υποστήριξης στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ από Λημνιούς.

ΛΗΜΝΟΣ: Σε ομιλία του στη Βουλή στις 22 Μαρτίου 2023 για το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού και της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Γιάννης Μπουρνούς είχε στηλιτεύσει τον κυβερνητικό σχεδιασμό για δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Λέσβου μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), αντί για χρηματοδότησή της από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο «Πακέτο μαμούθ – Τα σκουπίδια στους ιδιώτες» επιβεβαιώνει πλήρως αυτόν τον ισχυρισμό. Η ΕΦΣΥΝ αποκαλύπτει συγκεκριμένα ότι εννέα μονάδες διαχείρισης απορριμάτων χαρακτηρισμένες ως δημόσια έργα, μεταξύ των οποίων οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε Λεσβο και Λήμνο, συγκεντρώνονται σε «ενιαίο έργο» και θα υλοποιηθούν σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Αποκαλύπτει ακόμη η ΕΦΣΥΝ ότι, εφόσον επανεκλεγεί η ΝΔ, έρχεται και η ιδιωτικοποίηση των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Άλλη μια πτυχή του «κρυφού προγράμματος» της ΝΔ έρχεται στο φως. Άλλη μια σαφής ένδειξη ότι τυχόν επανεκλογή της ΝΔ την Κυριακή, θα φορτώσει κι άλλα βάρη στην πλάτη της κοινωνίας: Αν επιτρέψουμε στη ΝΔ να ιδιωτικοποιήσει τη διαχείριση των απορριμμάτων, τότε τα τέλη που θα πληρώνουν οι πολίτες για τα σκουπίδια θα εκτοξευθούν, την ίδια ώρα που θα χειροτερέψουν οι υπηρεσίες καθαριότητας, όπως έχει δείξει η διεθνής εμπειρία από παρόμοιες ιδιωτικοποιήσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι το μοναδικό αντίβαρο στην ιδεοληπτική Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, που  – πέραν της υγείας και της παιδείας – ετοιμάζεται να ιδιωτικοποίησει ακόμη μια νευραλγική δημόσια υπηρεσία, φορτώνοντας στην τσέπη των πολιτών της Λέσβου και της Λήμνου το βαρύ κόστος αυτής της ιδιωτικοποίησης. Να μην το επιτρέψουμε.
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λήμνου 
Κείμενο υποστήριξης στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου υπογράφουν συμπολίτες μας που διαμένουν ή έχουν καταγωγή από το νησί μας, που δραστηριοποιούνται ή έχουν δραστηριοποιηθεί και που συνεισφέρουν ή έχουν συνεισφέρει στον χώρο της Επιστήμης & Τεχνολογίας, της Υγείας, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στον συνδικαλιστικό και επαγγελματικό χώρο κ.α. 
ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.
Η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Σε λίγες μέρες οι πολίτες θα κληθούν να πάρουν μια ώριμη απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας και την καθημερινότητά μας για τα επόμενα χρόνια.
Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης από την ΝΔ έχουμε διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, οι αυξήσεις του κατώτατου μισθού εξανεμίζονται από τον πληθωρισμό ενώ αγρότες και οι κτηνοτρόφοι συμπιέζονται από το υπερβολικά αυξημένο κόστος παραγωγής. 
Ταυτόχρονα οι πλειστηριασμοί α΄κατοικίας δημιουργούν ένα πλαίσιο καταστροφής δεκάδων χιλιάδων προσώπων και νοικοκυριών, κυριαρχεί η αδιαφάνεια στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών ενώ παράλληλα παραχωρείται στον ιδιωτικό τομέα το κοινωνικό κράτος, η Υγεία, η Παιδεία, η Ενέργεια, αλλά και ζωτικοί για την εθνική οικονομία φυσικοί πόροι όπως το νερό, το φυσικό περιβάλλον κλπ.  
Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι μια διαφορετική διαχείριση, αλλά διαφορετική στρατηγική. Να δοθεί νέα προοπτική στην οικονομία με επικέντρωση στο ανθρώπινο δυναμικό.
Απαιτείται η ανασυγκρότηση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου, η ενίσχυση του εισοδήματος, η θωράκιση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών,  η προστασία των εργαζομένων και της εργασίας, η δημιουργία ενός νέου ισχυρού ΕΣΥ, η ενίσχυση της δημόσιας παιδείας, η δημιουργία συνθηκών ασφάλειας για όλους με ισχυρή κοινωνική προστασία, η εγγύηση του δικαιώματος σε αξιοπρεπή στέγη, η προστασία της πρώτης κατοικίας.
Οι υπογράφοντες αυτή τη δήλωση θεωρούμε εντελώς απαραίτητο να σταματήσει η διολίσθηση της πατρίδας μας που παρατηρείται σε όλους τους οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με ανθρώπους που έχουν ιδέες, σχέδιο και προτάσεις και ταυτόχρονα τη  γνώση, την ακεραιότητα και την αφοσίωση για να τις υλοποιήσουν.
Και για να πραγματοποιηθούν αυτά, στις 25 Ιουνίου υποστηρίζουμε ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία.
ΑΓΓΟΥΡΙΔΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ, Ελεύθερος Επαγγελματίας 

ΒΕΡΟΥΤΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Εικονογράφος
ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ, Θεολόγος, Εκπαιδευτικός Β’θμιας Εκπαίδευσης
ΚΑΚΑΡΝΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, π. Πρόεδρος Παλλημνιακού Ταμείου
ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, Ψυχίατρος, Πρόεδρος Ένωσης Γιατρών ΓΝ-ΚΥ Λήμνου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)
ΚΟΤΣΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, τ. Συντονιστής Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Αγία  Όλγα, Διδάκτωρ  της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου  Αθηνών.
KATΣΙΟΥΡΑΣ- ΣΤΕΦΑΝΙΔΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ, πτυχιούχος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών  Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
ΛΥΤΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, συνταξιούχος ΟΤΕ
ΜΟΝΟΚΡΟΥΣΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ, Οικονομολόγος, π. Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου.

ΜΟΝΟΚΡΟΥΣΟΣ ΝΙΚΟΣ, Υποψήφιος Διδάκτωρ Αεροδιαστημικής Μηχανικής, Πανεπιστήμιο Cranfield  

ΠΛΑΦΑΔΕΛΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Συνταξιούχος ΔΕΗ, Αυτοδιοικητικός.

ΠΟΡΙΑΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, π. Πρόεδρος Συλλόγου Μελισσοκόμων, Αυτοδιοικητικός.

ΣΑΚΑΛΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ, συνταξιούχος, π. Επαρχιακός Σύμβουλος

ΣΤΕΦΑΝΙΔΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, π. Αντιπρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου, Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου, Αυτοδιοικητικός

ΣΦΟΥΝΗΣ ΘΩΜΑΣ, Εικαστικός

ΤΣΙΜΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, Επιπλοποιός, Αμπελουργός, Δύτης

ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΑΚΗ-ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ ΓΙΑΝΝΑ, Φυσικός

ΧΑΤΖΗΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Οικονομολόγος, π. Δήμαρχος Λήμνου

ΧΑΨΗ ΣΟΦΗ, Άνεργη

ΧΛΕΤΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Ελεύθερη Επαγγελματίας

ΧΟΥΛΗ ΠΑΤΡΑ, π. Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου.
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Αύξηση της ΚΑΠ, σχολείο Βρίσας και Ειδικός Σχολείο στη συνάντηση Βέρρου με Αν. Υπουργό Εσωτερικών

ΛΕΣΒΟΣ: Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βερρος στο πλαίσιο την παρουσίας του αυτές τις μέρες στην … [Read More...]

Διέγραψαν δάνειο ηλικιωμένου χαμηλοσυνταξιούχου που μένει σε ακριτικό νησί – Η παρέμβαση που τον «έσωσε»

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]