ΕΠΣ: Ενημέρωση για τους αγώνες με απαγόρευση θεατών

ΙΚΑΡΙΑ:

Ενημέρωση προς Σωματεία και Φιλάθλους εξέδωσε η ΕΠΣ σχετικά με την παρουσία θεατών σε αγώνες και τη νομοθεσία που ισχύει μετά την ένταση που υπήρξε στον αγώνα ΑΓΣ Διαγόρα και ΑΕ Βαθύλλου Πανσαμιακού στην Ικαρία χθες Κυριακή 18/9.

ΑΓΣ Διαγόρας – ΑΕ Βαθύλλου Πανσαμιακού: Χωρίς φιλάθλους ο αγώνας εντός αλλά και εκτός γηπέδου
Συγκεκριμένα, στον αγώνα της Κυριακής στο γήπεδο ποδοσφαίρου στις Ράχες, φίλαθλοι είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από το γήπεδο και η διαιτησία τους ανάγκασε να φύγουν παρόλο την μεγάλη απόσταση απότ ο γήπεδο. Ουσιαστικά η ΕΠΣ με την ανακοίνωσή της -διαβάστε παρακάτω- αναφέρει ότι τα όρια απαγόρευσης θεατών είναι ασαφή σε πολλά γήπεδα του Νομού Σάμου και ότι θα πρέπει τα αθλητικά σωματεία να ζητούν από την Αστυνομία ή και τους οικείους Δήμους να καθορίζουν τα όρια της απαγόρευσης.
Η ενημέρωση της ΕΠΣ

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΦΙΛΑΘΛΩΝ.

Αναγκαστικά πλέον θα πρέπει να εξηγήσουμε κάποια πράγματα.
Η ΕΠΣ είναι αναρμόδια ως πρός τον έλεγχο κ την εκδοσης αδειών λειτουργίας Αθλητ. Εγκαταστάσεων. Είναι αναρμόδια κ ως πρός την έκδοση αδειών διεξαγωγής αγώνων οι οποίες εκδίδονται βάσει των αδειών λειτουργίας κ κοινοποιούνται στην ΕΛ.ΑΣ .
Τις πρώτες κ ανάλογα την χωρητικότητα, τις εκδίδουν ( για τα νησιά μας) οι Δήμοι για τις Αθλητ. Εγκαταστάσεις που είναι ιδιοκτησίας τους. Τις δεύτερες τις εκδίδουν τα αρμόδια τμήματα των Περιφερειών. Οταν μία Εγκατάσταση κριθεί (βάσει των προαπαιτούμενων που καθορίζει η σχετική Νομοθεσία) απ την Επιτροπή Ελέγχου των Δήμων οτι απαγορεύεται να διεξάγονται σ αυτή αγώνες με θεατές, γι αυτήν την Εγκατατάσταση εκδίδεται Αδεια Λειτουργίας ΧΩΡΙΣ θεατές. Αυτή την Άδεια την κοινοποιεί το κάθε σωματείο στο Αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας για να εκδοθεί η Αδεια διεξαγωγής αγώνα , χωρίς την οποία ΔΕΝ διεξάγεται αγώνας.Αν λοιπόν η Αδεια Λειτουργίας αναφέρει την απαγόρευση παρουσίας θεατών,ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κ η άδεια διεξαγωγής εκδίδεται με αυτή την δέσμευση-υποχρέωση. Επαναλαμβάνουμε οτι η άδεια διεξαγωγής κοινοποιείται στο τοπικό τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. Απο εκεί κ πέρα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της ΕΠΣ , των διατητών κ των γηπεδούχων Σωματείων να τηρούν τον Νόμο κ να διεξάγουν τους αγώνες ΣΥΜΦΩΝΑ με αυτόν. Δέν είναι θέμα κανονισμών .Είναι θέμα Νόμου! Έτσι έχουν τα πράγματα κ έως εκεί ορίζεται η ευθύνη της ΕΠΣ. Για οτιδήποτε πέρα απ αυτό, για οτιδήποτε συμβεί κατά την διάρκεια ενός αγώνα που διεξαχθεί κατά παράβαση των παραπάνω ποινικά υπόλογοι είναι η ΕΠΣ (αν δεν ενημερώσει κ πληροφορήσει), οι διαιτητές κ οι διοικήσεις των σωματείων ( αν δεν εφαρμόσουν) . Γνωρίζουμε ότι κάποια γήπεδα μας , έχουν σχετικές τοπογραφικές ιδιομορφίες ( δίπλα σε δημόσιους δρόμους κλπ) ,καθιστώντας ασαφή τα όρια απαγόρευσης παρουσίας θεατών,πρόβλημα στο οποίο θα πρέπει να δώσουν λύση κ απάντηση οι Δήμοι κ η ΕΛ.ΑΣ. Κ σ αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν οι Διοικήσεις των Σωματείων μας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Να ζητήσουν απ τους Δήμους κ την ΕΛ.ΑΣ ( ΕΓΓΡΑΦΩΣ) να τους καθορίσουν συγκεκριμένα στον τόπο τα όρια που αρχίζει η συγκεκριμένη απαγόρευση.
Αλλά μέχρι τότε κ σε κάθε περίπτωση δεν θα δεχθούμε να κινδυνεύσουμε να βρεθούμε κατηγορούμενοι, ούτε εμείς, ούτε οι Διαιτητές , ούτε τα Δ/Σ των Σωματείων μας.

ikariaki.gr

Διαβάστε ακόμα

Latest..

Π. Κουφέλος: . Οραματιζόμαστε ένα Δήμο ευημερούντα που όλοι θα αγαπάμε και για τον οποίον νιώθουμε υπερήφανοι

ΛΕΣΒΟΣ: Στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο Πανάγος Κουφέλος, επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα δράση νέος Δήμος” και υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μυτιλήνης, … [Read More...]

Αυτή είναι η 50χρονη μητέρα που διαμελίστηκε στην κρεατομηχανή – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της

ΛΕΣΒΟΣ: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της 50χρονης L.P., η οποία διαμελίστηκε από τη μηχανή του κιμά την οποία καθάριζε, μέσα σε κρεοπωλείο που εργαζόταν στο … [Read More...]