ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ COVID ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

ΧΙΟΣ :
Παραμένουν προσωρινά οι 13 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΛ στην εργασία τους μέχρι να εκδικαστεί στα τέλη Ιουνίου η υπόθεσή τους στο Πρωτοδικείο Μυτιλήνης, σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή του Δικαστηρίου που εκδόθηκε σήμερα, Τρίτη 23 Απριλίου.

«Μια μικρή νίκη σήμερα για τους εργαζόμενους που δίνουν το δικό τους αγώνα να παραμείνουν στην ΔΕΥΑΛ…..η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου. Μια ….”ανάσα” για εμάς , και ημέρα χαράς για το δίκαιο αίτημα τους που στηρίζουμε από την αρχή!» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Παναγιώτης Βάλεσης.

Ασφαλιστικά μέτρα για δεύτερη φορά, κατέθεσαν οι 13 εργαζόμενοι covid της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου, μετά την απορριπτική δικαστική απόφαση στην πρώτη τους αίτηση, έχοντας στο πλευρό τους σύσσωμη τη διοίκηση της επιχείρησης αλλά και το Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα.

Ως μάρτυρες στην υπόθεση κατέθεσαν η πρόεδρος των Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Μαρία Σηφάκη, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας και ο πρόεδρος της εταιρείας Παναγιώτης Βάλεσης.

Στις καταθέσεις δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι οι 13 αυτοί εργαζόμενοι, στην παρούσα φάση και εν’ όψει της θερινής περιόδου, καλύπτουν πάγιες και επείγουσες ανάγκες στην ύδρευση και στην αποχέτευση και μάλιστα χωρίς τις υπηρεσίες τους η ΔΕΥΑΛ δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις σοβαρές ανάγκες του καλοκαιριού που έρχεται.

Μάλιστα επισημάνθηκε ότι σε περίπτωση διακοπής της εργασίας των συμβασιούχων covid, στα καίρια τμήματα ύδρευσης και αποχέτευσης θα μείνουν μόλις 7 εργαζόμενοι οι οποίοι είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των υπηρεσιών αυτών. Όλοι άλλωστε γνωρίζουν ότι τους θερινούς μήνες, οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης είναι καθημερινές λόγω της αυξημένης ζήτησης γεγονός που απαιτεί από τη ΔΕΥΑΛ να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση.

Στις καταθέσεις των τριών μαρτύρων τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει δυνατότητα προσλήψεων αφού οι οχτάμηνες συμβάσεις που έχει αιτηθεί η επιχείρηση αναμένεται να εγκριθούν το φθινόπωρο.

Οι εργαζόμενοι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της προσωρινής απόφασης, δηλώνουν αισιόδοξοι, αφού τονίσθηκε η αναγκαιότητα παραμονής τους στην εργασία η οποία δεν είναι απλά ζήτημα που αφορά τη δική τους απασχόληση, αλλά την λειτουργία της ίδιας της ΔΕΥΑΛ.

Πηγή:  StoNisi.gr

Latest..