Ερώτηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη στον Υπουργό Παιδείας για τους μαθητές με προβλήματα όρασης

ΚΩΣ:

Κοινοβουλευτική Ερώτηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τους μαθητές με προβλήματα όρασης.
Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντη, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου,  κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση, μετά από αναφορές γονέων μαθητών με παιδιά που έχουν προβλήματα όρασης. Με την ερώτηση αυτή ζητά, την βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε σχέση με τους μαθητές με ανάλογα προβλήματα.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης είναι το ακόλουθο:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Γονείς μαθητών μου ανέφεραν ότι τα παιδιά τους με προβλήματα όρασης, αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες για τους ακόλουθους λόγους:

  1. Η τράπεζα θεμάτων περιλαμβάνει τα αρχεία σε μορφή PDF, η οποία δε δίνει τη δυνατότητα μεγέθυνσης της γραμματοσειράς προκειμένου ο μαθητής με αμβλυωπία να μπορεί να εξασκηθεί στα θέματα στα οποία καλείται να δώσει εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς.
  1. Στα βιβλία διδασκαλίας της Αγγλικής και της Γερμανικής γλώσσας παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα, με αποτέλεσμα ο μαθητής την ώρα του μαθήματος προφανώς δεν μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα καθώς έχει ένα βιβλίο το οποίο δεν βλέπει. Ειδικά για το μάθημα των Αγγλικών που είναι και γραπτώς εξεταζόμενο, στις προαγωγικές εξετάσεις, η έλλειψη βιβλίου είναι άδικη και μη συμπεριληπτική.
  1. Τέλος τα βιβλία της Γ’ Λυκείου δεν υπάρχουν σε μορφή που να επιτρέπει μεγέθυνση της γραμματοσειράς τους, ενώ μόνο κάποια της Β’ Λυκείου παρέχουν αυτή τη δυνατότητα.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω,
Ερωτάται ο αξιότιμος κ. Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,
Εάν προτίθεται να εξετάσει τα ανωτέρω προβλήματα προκειμένου τα παιδιά με προβλήματα όρασης να είναι ισότιμα με τους συμμαθητές τους και να έχουν πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ

Latest..

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΠΥΡΓΙ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ

ΧΙΟΣ : Επαγγελματίας που ενοικίασε δημοτικό ακίνητο στο Πυργί με σκοπό να το λειτουργήσει ως καφενείο  προσέφυγε στο Ειρηνοδικείου Χίου και ζήτησε να απαλλαγεί από την … [Read More...]

H ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΧΙΟΣ : H υποψήφια ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ έρχεται στη Χίο την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο να προωθήσει την υποψηφιότητά της. Η καταγόμενη από τα Καρδάμυλα Ευρωβουλευτής θα … [Read More...]

Μέλια: Άδικα φωνάζω;

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ – Γ. ΚΛΙΑΜΕΝΑΚΗΣ: ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΛΑΦΗ

ΧΙΟΣ : Σοβαρές καταγγελίες για παρανομίες στις αναθέσεις έργων και υπηρεσιών από τη δημοτική αρχή Μαλαφή προέκυψαν πρόσφατα, καθώς ο πρώην δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης και ο … [Read More...]