Εθνικές Εκλογές 2023: Ο Άγιος Ευστράτιος στα νησιά με την μεγαλύτερη αποχή. Τα στοιχεία.

ΛΗΜΝΟΣ: Στο 61% ανήλθε η συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Δηλαδή, 6.060.224 πολίτες άσκησαν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Η αποχή και φέτος κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας το 39%. Πρωταθλητής στην αποχή ήταν ο Νομός Φλώρινας, ενώ τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής καταγράφηκαν στον Βόρειο τομέα Αθηνών.
Ας δούμε όμως σε σε ποια νησιά η αποχή ήταν μεγαλύτερη του 65% αλλά και σε ποια περιοχή ψήφισαν μόνο το 25,14% από τους εγγεγραμμένους.

Η συμμετοχή στον Δήμο του Αγίου Ευστρατίου ήταν μόνο 25,14% κάτι που σημαίνει ότι από τους 903 εγγεγραμμένους μόνο οι 203 προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν.

Επόμενη στάση ο Δήμος Οινουσσών, που από τους 1529 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 491 μόνο, κάτι που ισούται με 32,11% συμμετοχή αλλιώς 67,89% αποχή.

Δεν είναι μόνο τα ακριτικά νησιά που είχαν μεγάλη αποχή, στην Α’ Πειραιώς, και συγκεκριμένα στον Δήμο Κυθήρων, η αποχή ήταν στο 68,12%. Κάτι που σημαίνει από τους 7.176 εγγεγραμμένους μόνο οι 2.288 βρέθηκαν στα Κύθηρα.

Τέλος, στην Ιθάκη, η αποχή κυμάνθηκε στο 68,13%, στο μεγαλύτερο ποσοστό στα Ιόνια Νησιά.

Latest..

Λήμνος : Χωρίς τραυματισμούς το τροχαίο στο Μούδρο….με σοβαρές υλικές ζημιές .(φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Χωρίς τραυματισμούς αλλά με σοβαρές υλικές ζημιές το τροχαίο πριν από λίγο στην επαρχιακή οδό Μύρινας Μούδρου λίγο έξω από το Μούδρο. Στο ατύχημα ενεπλάκησαν τρία οχήματα , … [Read More...]

Συμβαίνει τώρα : Τροχαίο στον Μούδρο με τρία αυτοκίνητα …. ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

ΛΗΜΝΟΣ: Ατύχημα πριν από λίγη ώρα στην επαρχιακή οδό  προς Μούδρο στο ύψος του καταστήματος “Μακρή” .Πληροφορίες αναφέρουν για εμπλοκή τριών οχημάτων, αλλά ευτυχώς χωρίς … [Read More...]