Ετοιμαζόμαστε για δράση στο νησί της Λήμνου!

ΛΗΜΝΟΣ: Ο οργανισμός για την προστασία του περιβάλλοντος Greek Eco Project ετοιμάζεται για νέα αποστολή στο Αιγαίο.  Αυτή την φορά στο φιλόξενο νησί της Λήμνου!  

Με πρόσκληση της Αναπτυξιακής Λήμνου Α.Ε. και στο πλαίσιο του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο  «θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία, MIS: 5149190» (Υπομέτρο 4.3 CLLD/LEADER Λήμνου), συμμετέχουμε στην Ενέργεια 6.2. «Διαδραστικές Εκδηλώσεις σε παραλίες και Ψαροχώρια». 
Έχουμε δημιουργήσει ένα διήμερο πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους, που θα υλοποιηθεί το διήμερο  Τετάρτη 31/05 και Πέμπτη 1/06/2023

Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:  

Τετάρτη 31/05  
9:00 – 13:00 Καθαρισμός Ακτών α) Παραλία Ρηχά Νερά και β) Παραλία Ελβετικών 
Ενημέρωση για θαλάσσια ρύπανση και σωστή διαχείριση των απορριμμάτων µας, Καθαρισμός παραλιών,  Δημιουργία ενημερωτικών πινακίδων προστασίας της θάλασσας που θα τοποθετηθούν στην παραλία, Ζύγιση και  καταγραφή απορριμμάτων του συλλέχθηκαν και Δημιουργία Χαρτονιών µε ιδέες των παιδιών αναφορικά με την  προστασία του περιβάλλοντος. 
17:00 – 20:00 Δημιουργία Έργων Τέχνης από Πλαστικά απορρίμματα στο Δημοτικό Στάδιο Μύρινας  Καλούνται οι συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους πλαστικές συσκευασίες και καπάκια και να δημιουργήσουμε με  αυτά, έργα τέχνης. Αυτά στην συνέχεια θα στολίσουν τις σχολικές αυλές ή πάρκα της περιοχής. 

Πέμπτη 1/06  
9:00 – 13:00 Κατασκευές από ελαστικά αυτοκινήτων στο Γήπεδο Μπάσκετ / Ποδοσφαίρου Μύρινας  
Ενημέρωση για µείωση πλαστικών στη ζωή µας. Πως ένα σκουπίδι µπορεί να πάρει δεύτερη µορφή. Δηµιουργία  σηµείου ανακύκλωσης µε παλιά ελαστικά αυτοκινήτων, Δημιουργία κάδων και παρτεριών από ελαστικά που  µπορούν να τοποθετηθούν σε σχολεία και πάρκα. Ζωγραφική σε λευκά βότσαλα µε οικολογικά μηνύματα. 
17:00 Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού στο Πάρκο Ανδρωνίου 
Πλούσια δώρα για τους νικητές μέσα στο σεντούκι!

Ελάτε να γνωριστούμε και να διασκεδάσουμε παίζοντας και μαθαίνοντας! – Μπείτε στο https://greekecoproject.gr/ και δείτε όλα αυτά τα όμορφα πράγματα που κάνουμε με τόσο ενθουσιασμό και αγάπη για έναν καλύτερο  πλανήτη! Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στο  greek.eco.project@gmail.com ή στο 6986164164.

Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Συμβαίνει τώρα : Τροχαίο στον Μούδρο με τρία αυτοκίνητα …. ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

ΛΗΜΝΟΣ: Ατύχημα πριν από λίγη ώρα στην επαρχιακή οδό  προς Μούδρο στο ύψος του καταστήματος “Μακρή” .Πληροφορίες αναφέρουν για εμπλοκή τριών οχημάτων, αλλά ευτυχώς χωρίς … [Read More...]