Η Ευαγγελία Μπιλλήρη τεκμηριωμένα “αδειάζει” Διακομιχάλη για τη “λάσπη” που επιχείρησε να της ρίξει για τα αντιπλημμυρικά έργα. (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Η Ευαγγελία Μπιλλήρη, πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Καλύμνου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, πολιτικός μηχανικός και υποψήφια δημοτική σύμβουλους με το Συνδυασμό του Γιάννη Γαλουζή, απαντά με ανάρτηση της, στην προσωπική της σελίδα στο fb, στις δηλώσεις του Δ. Διακομιχάλη και στην προσπάθεια του, να την κατασυκοφαντήσει και να της “ρίξει λάσπη” για την πολύχρονη απραξία του ίδιου στο θέμα των αντιπλημμυρικών έργων στο νησί.
Η Ευαγγελία Μπιλλήρη με ουσιαστικό και τεκμηριωμένο λόγο που συνοδεύεται με έγγραφα και στοιχεία “αδειάζει” το Δ.Διακομιχάλη, αποδεικνύει ότι ο ισχυρισμός του ότι το 2011 που έγινε η προσφυγή κατά της παράνομης απόφασης του Δήμου, η ίδια ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ στη Μόνιμη Επιτροπή Καλύμνου του ΤΕΕ, δεν ήταν ούτε πρόεδρος, ούτε γραμματέας, ενώ στα 12 χρόνια που ακολούθησαν η αδράνεια και η απραξία Διακομιχάλη ήταν προκλητική.
Παραθέτουμε τη σχετική ανάρτηση της Ευαγγελίας Μπιλλήρη.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΙΛΛΗΡΗ
Ας μιλήσουμε για την περίφημη μελέτη των ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ στον εμπορικό δρόμο λοιπόν.
Επειδή παρά τις συνειδητά ψεύτικες υποσχέσεις στον κόσμο από τον συνάδελφο δήμαρχο κ. Διακομιχάλη ότι δήθεν θα πάψουμε να ζούμε τη «Βενετία» μόλις βρέξει, παρά τις τόσες θητείες που είχε την εμπιστοσύνη των Καλυμνίων κανένα αποτέλεσμα δεν υπήρξε, μία ήταν η πιο βολική λύση!
Η Μπιλλήρη φταίει! Το τέλειο άλλοθι για 12 χρόνια αδράνειας και απραξίας!
Σύμφωνα με όσα είπαν δημόσια κατασυκοφαντώντας με, εγώ δήθεν κατήγγειλα το 2011 την ανάθεση μελέτης στον τότε πρύτανη του ΑΠΘ κ Μυλόπουλο και η ανάθεση ακυρώθηκε, άρα γι αυτό το λόγο το έργο, το οποίο υποτίθεται ήταν έτοιμοι να εκτελέσουν, δεν έγινε!
-Ποια είναι η αλήθεια;
Αυτή την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΑΘΕΣΗ, αφού η ελληνική νομοθεσία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στα πανεπιστήμια να κάνουν μελέτες, σε αθέμιτο ανταγωνισμό με τους μελετητές δημοσίων έργων, ενώ επιτρέπει μόνο την επιστημονική έρευνα, την κατήγγειλε ο τότε πρόεδρος του ΤΕΕ Τμήματος Δωδεκανήσου κ Ιάκωβος Γρύλλης ( με μαμά καλυμνιά, το γένος Κουντούρη) σήμερα στενός συνεργάτης της δημοτικής αρχής σε Ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα.
Όπως ήταν προφανές, τότε η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ακύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο έκανε την ανάθεση! Μάλιστα ο σύλλογος μελετητών Δημοσίων έργων Θεσσαλονίκης έστειλε επιστολή στον κ Γρύλλη για να τον συγχαρεί για την ενέργεια του, επισημαίνοντας πόσο καταστρατηγείται η νομοθεσία με τέτοιου είδους αναθέσεις!
-Ποια είναι η αλήθεια;
Το 2011, εγώ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ στη Μόνιμη Επιτροπή Καλύμνου του ΤΕΕ, δεν ήμουν ούτε πρόεδρος, ούτε γραμματέας !
Αλλοι συνάδελφοι, από την παράταξη του κ Γρύλλη ήταν!
Ας βγουν λοιπόν να πουν που υπέγραψα τι, τι σχέση είχα με όλο αυτό, πόσο μάλλον τι μελέτες ήθελα να αναλάβω εγώ προσωπικά, όταν πρωτίστως ως δομοστατικός μηχανικός δεν έχω την ειδίκευση που απαιτείται για τέτοιο έργο και ποιους φίλους μου άλλης ειδικότητας υποτίθεται ότι θα προωθούσα.
Λάσπη και μόνο λάσπη!
Σ’ αυτό έχουν ειδίκευση και αδιαμφισβήτητη αριστεία!
Είναι όμως τόσο ανίκανοι και άχρηστοι πραγματικά, που από το 2011 που ακυρώθηκε η ανάθεση στο Αριστοτέλειο μέχρι σήμερα, 12 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, το μόνο που κατάφεραν είναι να επιλέξουν τον ίδιο «δρόμο», πάλι μια ανάθεση σε καθηγητή, αυτή τη φορά στον κ Λέκκα για τη «διερεύνηση» του τρόπου αντιμετώπισης της πλημμύρας στον κεντρικό δρόμο.
Στο ενδιάμεσο διάστημα ούτε τα φρεάτια που οδηγούν τα όμβρια στον ταμιευτήρα κάτω από το κολυμβητήριο δεν καθάρισαν με αποτέλεσμα ακόμα και σε μεγάλες μπόρες την περίοδο των βροχών ο ταμιευτήρας να μη βάζει πάνω από μερικές πιθαμές νερό!
Το συμπέρασμα της μελέτης που κατατέθηκε στον Δήμο Καλυμνίων πριν από λίγες μέρες ποιο είναι;
ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ, αλλά μικρά φράγματα ανάντη ( στα ψηλώματα) όπως ακούσαμε στη συνέντευξη του κ. καθηγητή!
Το καταλάβαμε;
Να τους εμπιστευτούμε ξανά για να ελπίζουμε ότι θα καταφέρουν να ξεκινήσουν τα έργα σε καμιά εικοσαετία;
Γιατί όχι; Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα. Μετά όλα θα κυλήσουν ρολόι…
Υ.Γ. Οι εικόνες μιλούν μόνες τους
Εγώ έμαθα να μιλώ πάντα με έγγραφα και στοιχεία. Όλα στο φως!
——————————————————————————————————
Πριν παραθέσουμε τα έγγραφα που συνοδεύουν την ανάρτηση της Ευαγγελίας Μπιλλήρη, που επιβεβαιώνουν τα ψεύδη Διακομιχάλη που εκτόξευσε ,προσπαθώντας να μεταβιβάσει τις αποκλειστικές του ευθύνες σε άλλους, απλά να θυμίσουμε, με εικόνα και ήχο τι δήλωνε για το πρόβλημα αυτό, ο ίδιος  πριν 5 χρόνια  στις 29 Νοεμβρίου 2018 ως αντιπολίτευση, στο φακό του kalymnos-news.gr,κατά τη διάρκεια μιας νεροποντής και έχοντας ως φόντο το”ποτάμι» του εμπορικού δρόμου :
 Θέλω να δηλώσω το εξής απλό. Εάν ο Καλυμνιακός λαό μας εμπιστευτεί στις προσεχείς εκλογές η πρώτη απόφαση τον Σεπτέμβρη θα έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των νερών της βροχή προκειμένου να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη εικόνα. Ήδη έχω δώσει εντολή στην Αθήνα σε συγκεκριμένο γραφείο να επεξεργαστεί την πρόταση που θα φέρουμε στο ΔΣ.  Είναι μια είδηση. …Υπάρχει η αναγκαιότητα και να μην πει  που θα βρεθούν λεφτά. Μα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων, μα από το Περιφερειακό πρόγραμμα, λεφτά θα βρούμε. Εμείς θα έχουμε την ευθύνη και θα δώσουμε λύση.
Δείτε και το σχετικό video προς επιβεβαίωση των παραπάνω:
29-11-2018 Δ.Διακομιχάλης: Το πρώτο έργο μας αν επανεκλεγούμε η αντιμετώπιση των υδάτων!!!
Watch this video on YouTube
Παραθέτουμε τα έγγραφα που συνοδεύουν την ανάρτηση της Ευαγγελίας Μπιλλήρη που αποδεικνύουν τους ψευδείς ισχυρισμούς Διακομιχάλη:
Η προσφυγή που κατατέθηκε από το ΤΕΕ(Διά του Τμήματος Δωδεκανήσου και υπογράφεται από τον τότε Πρόεδρο Ιάκωβο Γρύλλη
Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που αποδέχεται ως βάσιμη την προσφυγή και ακυρώνει τη απόφαση
Επιστολή της Μόνιμης Επιτροπής Καλύμνου που αποδεικνύει ότι το 2011, η Ευαγγελία Μπιλλήρη ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ στη Μόνιμη Επιτροπή Καλύμνου του ΤΕΕ, όπως ψευδώς αναφέρει ο κ. Διακομιχάλης. Δεν ήταν ούτε πρόεδρος, ούτε γραμματέας
Επιστολή Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων Έργων Κεντρικής Μακεδονίας.

Latest..

Γ. Κοτσίδας: «Η λειτουργία του νοσοκομείου είναι επισφαλής» | «Το νέο νοσοκομείο θα κατασκευαστεί με τον οργανισμό του 2012!!! Θα καταντήσουμε σαν το ΚΥ Αντιμάχειας»

ΚΩΣ: Γ. Κοτσίδας, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος, πρόεδρος Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Κω: «Η λειτουργία του … [Read More...]

Τι θα γίνει με την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου; – Συνάντηση για όλα τα θέματα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ΛΕΣΒΟΣ: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ζητήματα αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα.Στις συναντήσεις … [Read More...]