Ευρωεκλογές 2024 – Live η σταυροδοσία σε Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΝΙΚΗ, Ελληνική Λύση

ΛΕΣΒΟΣ:

Η ώρα της ανάδειξης των προσώπων, που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έφθασε !Υπολογίζεται ότι στις 21:00 θα έχουμε μία σχετική σαφή εικόνα για τις πρώτες 5 θέσεις, ενώ μετά τις 23:00 μάλλον θα ξεκαθαρίσει η εικόνα για τη μάχη που θα δοθεί στην «ουρά» μεταξύ των μικρών κομμάτων για μία έδρα στην Ευρωβουλή.
Ευρωεκλογές 2024: Πόσους ευρωβουλευτές θα έχει η Ελλάδα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει μέγιστο αριθμό 750 ευρωβουλευτών, συν τον πρόεδρο, ενώ ο αριθμός των εδρών ανά χώρα αποφασίζεται πριν από κάθε ευρωπαϊκή εκλογική αναμέτρηση. Ο ελάχιστος αριθμός εδρών ανά χώρα είναι 6 και ο μέγιστος 96.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να αυξήσει τον αριθμό των εδρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά 15, δηλαδή από 705 σε 720, για την περίοδο 2024-2029, δεδομένων των δημογραφικών αλλαγών στα κράτη μέλη της ΕΕ. Η πρόταση του Συμβουλίου βασίστηκε σε έκθεση του Κοινοβουλίου που συνιστούσε 11 επιπλέον έδρες.
Από την Ελλάδα θα εκλεγούν 21 ευρωβουλευτές, όπως και το 2019. Η ελληνική επικράτεια αποτελεί μία ενιαία εκλογική περιφέρεια για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τα πολιτικά κόμματα προτείνουν λοιπόν ενιαία ψηφοδέλτια για όλη τη χώρα.
Δείτε live την μάχη του σταυρού και ποιοι εκλέγονται
(η ροή  των σταυρών σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ξεκινήσει μετά τις 10 το βράδυ)

Latest..

Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικού Ντοκιμαντέρ BIFED Λήμνος. Απόψε στις 21:00 στην πλατεία Λιβαδοχωρίου η βραβευμένη ταινία “Breaking Social”.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]